Hecinler mevkisinde bulunan belediyeye ait Katı Atık Bertaraf Tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte eylem yaparak kararı protesto eden köylülere CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan destek geldi.

Telefona sarıldı, Meclis Genel Sekreterini aradı
Tanal, 10 ay önce geldiği Hecinler mevkine bir kez daha gelerek köylülerle birlikte sabaha kadar nöbet tuttu.



Köylülerden yetkililerle yapılanlar hakkında bilgi alan Tanal, ilk iş olarak Meclis Genel Sekreterini arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye köylünün nasıl bir mağduriyet yaşadığının aktarılmasını istedi.



Özlü’den rica ettim
Tanal, tesisle ilgili bir başka görüşmeyi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yaptığını ve sorunu çözmesini rica ettiğini bildirdi.

Suç duyurusunda bulunacağım
Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Tanal, “tesisteki pis suyun Melen Havzasına dökülmesi nedeniyle İstanbul halkının içme suyunu tehdit ettiğinden dolayı, sağlığıyla oynandığından dolayı suç duyurusunda bulunacağım. Yürütmeyi durdurma talebimize ek bir dilekçe olarak avukat arkadaşımıza vermekte yarar var. Hukuk kalıpları dışına çıkan Düzce Belediyesini hukuk kalıbına çekmeye çalışacağız.” Dedi.

Vali Dağlı yetkisini kullanmalı
Öncü Haber aracılığıyla Düzce Valiliğine seslenmek istediğini söyleyen Tanal, “Halkın sağlığı için belediyenin yapmış olduğu bu hukuksuz işleme karşı göz yumulmaması gerekiyor. OHAL kapsamında vali elindeki yetkiyi kullanırsa belediye buraya çöp dökemez. Valinin bu yetkilerini kullanmasını talep ediyoruz.” Diye konuştu.


Twitterdan eleştirdi: “Düzce Milletvekilleri uyuyor”
Köylülerle birlikte sabaha kadar nöbet tutan Tanal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Düzce Milletvekillerine ve Belediye Başkanına göndermelerde bulundu. Tanal, Twitter hesabından attığı twitlerde, “Hecinlere gelmeye dahi cesareti olmayanlar görsünler ki biz buradayız. Hukuksuzluğa karşı direnen halkla nöbetteyim. Düzce Milletvekilleri uyuyor. Hecinler ‘de 05.30 nöbetimiz eksi 9 derecede devam ediyor. Düzceliler rahat olun, biz nöbetteyiz.” İfadelerini kullandı.