Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Özgür Özaslan, 15-22 Nisan turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen birpanele katılmak için Akçakoca’ya geldi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelin Konuşmacıları Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Özgür Özaslan ve Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu  Öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Atilla Akbaba idi. Panele İlçe Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Funda S. Şerifoğlu, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldılar.

Akçakoca Turizm Derneği Mustafa Çakır ve Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak’ın açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen DüzceÜniversitesi  Rektörü Şerifoğlu Düzce’nin kalkınması için üniversite olarak tüm desteğe hazır olduklarını belirterek, Akçakoca’nın turizm ayağı kapsamında öneme sahip olduğunu ifade  etti.

         Panelde ilk konuşmayı yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Özgür Özaslan turizm istatistikleri ve bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında, Akçakoca’ya sivil olarak pek çok kez geldiğini ama dönerken kafasında hep soru işareti olduğunu söyledi. Turizm hareketlerinde halkın önemine değinen, Özaslan ortak bilinçle hareket edilmesi gerektiğini. Ama bu sunumlarda ve anlatımlarda çevre kirliliğine dikkat çekerek bunun hainlik olduğunu söyledi. Başkan Çiloğlu’nun açıklamasının Akçakoca’nın çevre kirliliği hakkında söylediklerinin kendisini ürküttüğünü ifade eden Özaslan bunların olmaması gerektiğini söyledi. Düzce için her şeye yapmaya hazır olduğunu da belirten Özaslan “siz sadece gerekli adımları atın, gerisi bize bırakın” dedi.