15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör ile topyekun bir mücadeleye giren Türkiye’de hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 15 Temmuz sonrası yurt içinde FETÖ/PDY ile girilen hukuksal mücadele yurt dışında ise DEAŞ ve PKK ile silahlı bir şekilde devam ediyor.
TSK, DAEŞ’in bölgeden temizlenmesi için Fırat Kalkanı Opersyonu adı altında 60 gündür Suriye, Musul Operasyonu adı altında da 6 gündür Irak’ta mücadele yürütüyor. Tüm bunların yanında PKK ile sıcak temas halinde olan TSK bölgeye destek kuvvetleri göndermeye devam ediyor.
O bölgeye gönderildiği düşünülen tank ve obüslerden oluşan 8 askeri araç İstanbul’dan yola çıktı. Askeri konvoy bugün öğle saatlerinde Düzce’den geçti. TEM otoyolunda görüntülenen 8 askeri araç, yoldan geçen diğer sürücülerin korna sesleri ile selamlandı.


Bugün Bursa’da katıldığı Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “780 kilometre kare ile tek vatan. Kimse burada operasyon yapmaya kalkmasın. Ama buna yeltenenler var. Nereye kaçarsanız kaçın inlerinize kadar sizi kovalayacağız. Artık terör eylemi olduktan sonra değil, olmadan, o bataklığı kurutmak suretiyle mücadele ediyoruz.” Sözleriyle mücadelenin terör tehdidi ortadan kalkana kadar devam edeceğini vurguladı.