Kriz dönemi ile birlikte Tapu Dairesi'nde haciz konusunda bildirimler yağmaya başladı. Toplam 9 personel ile hizmet vermeye çalışan Düzce Tapu Müdürlüğü'nde, sadece bir dönemler Düzce için umut olarak düşünülen, sonrasında ise ekonomik sıkıntılara düştüklerinden ötürü faaliyete geçemeyen Uzel Firması'nın Düzce’de bulunan 100 değişik parseline 95 bin haciz işlemi bekliyor. Tapu Dairesi'nin 9 elemanı ile dairenin kapılarını kapatması ve normal vatandaşın işine bakmaması halinde bile Uzel’in haciz işlemleri 45 ila 46 gün sürecek. Bu arada Sedaş’tan, Telekom’dan ve bankalardan günlük olarak 100 ila 150 civarında haciz dosyasının da geldiği ve tapu dairesinde işlerin her an tıkanabileceği belirtiliyor .

Düzce Tapu Dairesi'nde yoğun dosya takiplerine ve çalışan sayısının azlığına rağmen bu güne kadar toplam 18 bin dosyaya işlem yapıldı. Bu rakamlarla personel geçen yılki rakamları ikiye katlamış oldu. Halen tapuda bir haciz işlemi için en az 3 dakika zaman harcanıyor. Diğer işler içinse bu zaman dilimi uzuyor.

Normalde 15 ila 16 personel ile çalışması gereken Düzce Tapu Müdürlüğü'nün acilen eleman açısından takviye yapılması gerekiyor. Aksi takdirde sadece Uzel dosyalarından bir memura 11 bin dosya düştüğünden Tapu Dairesi'nde yapılması gereken işler çıkmaza girecek.