İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını sağlayacak olan Melen Barajı Projesi için bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, bir yandan da havza su akışına uygun hale getiriliyor.

Çalışmalar kapsamında yapımı süren baraj havzasında bulunan ve su altında kalacak olan ormanlık alanlar ile sahipli araziler üzerinde bulunan fındık, ağaç ve diğer diri örtünün kesilerek sahadan uzaklaştırılıyor.

Yıl sonunda su tutmaya başlayacak!
Yıl sonunda su tutmaya başlayacak olan baraj havzası içinde bulunan ağaçların sahadan temizlenerek su kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmaları yerinde inceleyen Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, yaklaşık 20 gün önce başlanan ve 50 kişilik ekip tarafından yürütülen kesim işlerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini ve 2018 yılı Nisan ayında bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Türkiye'nin en büyük su temini girişimi
Öte yandan Melen Çayı'ndan İstanbul iline boru hatlarıyla su getirme çalışması olan Melen Barajı Projesi, Türkiye'nin en büyük su temini girişimi özelliğini taşıyor. 2040 yılında İstanbul'un nüfusunun 17 milyon, yıllık su ihtiyacının da 1997 hm³/yıl olacağı tahmin edilirken, 1997 yılında DSİ tarafından hazırlanıp, 2001 yılında inşaatına başlanan projenin ilk etabı 20 Ekim 2007'de uygulamaya geçirildi.

Haber:C.ÜSTÜNER