Çanakkale

 

100. Yıl Gezici Müzesi, Düzce'de ziyarete açıldı. Basın, Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü desteği ile Türkiye’yi dolaşan Çanakkale Gezici Müzesi Düzce’ye geldi. 

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, Anıtpark meydanında konuşlandırıldı. 4 gün boyunca Düzce’de ziyarete açık kalacak olan müzenin açılışını Vali yardımcısı Hasan Bağcı, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İstanbul Temsilcisi Necmettin Altınkuş yaptı.


BU FIRSATI KAÇIRMAYIN


Törende konuşan Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, gezici müzeyi Düzce’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Bağcı, "Çanakkale'ye gitme imkanı olmayan vatandaşlarımızın müzeyi ziyaret etmelerini öneriyorum. Çanakkale ruhunun yaşanması, tarih bilincinin yerleşmesi, milli birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi açısından 'şehitler diyarından Anadolu'ya' sloganıyla uygulanan projeyle, gençlerimiz gerekli bilgilendirmeye sahip olacaklardır. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.


Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İstanbul Temsilcisi Necmettin Altınkuş da özellikle öğrencilerin müzeyi dikkatlice dolaşmalarını istedi.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve tarihçi-yazar Ahmet Uslu, protokoldekilere müzeyi gezdirdi.

Anıtpark Meydanı'nda ziyarete açılan gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor.

 

 

 

 

Haber: S. Kaşkır