Milletvekili Faruk Özlü, Düzcelilerin merakla bekledikleri Kültür Mahallesinde Eski Sanayi Çarşısının son durumu için önemli bir açıklamayı dün akşam düzenlenen Ak Parti Danışma Meclisinde yaptı.

ÖZLÜ: “EN GEÇ 1-2 AY İÇERİSİNDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Özlü, Kültür Mahallesinde Düzce Belediyesi tarafından hayta geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. “Düzce’nin kentsel dönüşüm konusu çok önemli. Belediye Başkanı Mehmet Bey’in güze bir projesi var. Bu projeyi biz canı gönülden destekliyoruz. Bugün Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü Davut Karataş’la görüştük. Biliyorsunuz Bakanlar Kurulu kararını onlar hazırlıyorlar. Hiçbir problem yok. Projede firmanın yapacağı birkaç eksik tamamlama var. Onlar tamamlandıktan sonra biz bu çalışmaları Ankara’da takip edeceğiz. En kısa zamanda önümüzdeki bir iki ay içerisinde Sanayi Çarşısının içerisinde olduğu Kentsel Dönüşüm Projemizi hayata geçireceğiz.”

BÖLGEDE 800'E YAKIN KONUT OLACAK
Kentsel Dönüşüm Projesi Uzunmustafa ve Kültür Mahallelerinin D-100 karayolunun güney kısmında bulunan, eski sanayi çarşısı olarak adlandırılan 21 bin 640 hektarlık alanda uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecek planlama için tüm hazırlıklar tamamlandı. Söz konusu alanın kentsel dönüşüm projesine alınma gerekçesi, deprem geçirmiş eski binaların yoğunluğu, kent merkezine yakın olması, sanayi kullanımına elverişsizliği, bölgenin kent bütünlüğü içinde değerlendirilmesi olarak belirlendi. Hazırlanan ilk fizibilite raporlarında da bölgede 800'e yakın konut yapılması, donatı alanları ile yeşil alanların bulunması hedefleniyor.

Haber:Y.SEVER