Türkiye'nin farklı yerlerinde çocuklar ve gençlerin okuma alışkanlıklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ile ilgili gönüllü faaliyetler gerçekleştiren Düşün Taşın Derneği, bugün Düzce’de kitap okuma adına farkındalık yaratacak bir etkinliğe imza attı. Düzce Valiliği Sivil Toplum Kuruluşları Koordinatörlüğü, Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu (DÜKAT), Erdemliler Derneği ve Konuralp Turizm Marka Derneği’nin katkılarıyla, Düşün Taşın Derneği tarafından Düzce Konuralp Antik Tiyatro’da kitap okuma etkinliği düzenlendi.

İstanbul’dan gelen ve birbirinden güzel etkinliklerle Düzceliler ile buluşan Düşün Taşın Derneği üyeleri ilk olarak sabah saatlerinde Düzce Mevlüde Çıtlak Anaokulu’nda minik kalplerle bir araya gelerek atölye çalışmaları yaptı. Sonrasında tüm katılımcılar Konuralp Müzesi’ni ziyaret etti.

Son durak ise halk arasında Kırkbasamaklar olarak da bilinen Konuralp Antik Tiyatro oldu. Burada

Düşün Taşın Derneği tarafından “Tarihe Not Düşmek İçin Buluşuyoruz” mesajı ile tüm kitapseverlerle kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Aynı zamanda “21 Dakika” adı altında başlatılan kitap okuma kampanyasının ilk etkinliği de Düzce'de gerçekleştirilmiş oldu.

"Şu ana kadar 600 tane etkinlik yaptık"
Etkinlik hakkında bilgiler veren Düşün Taşın Derneği Kurucu Başkanı Selim Çavuş, deneğin 2010 yılında kurulduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinde kitap okuma etkinlikleri düzenleyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Biz kitap okumanın sokakta, metroda, alışveriş merkezinde su içmek, yemek yemek kadar normal bir şey olduğunu anlatabilme adına şu ana kadar 600 tane etkinlik yaptık. Bugün de Düzce Üniversitesi’nden akademisyen hocamız İlyas Temel Şafak, Erdemliler Derneği, Düzce Valiliği’ndeki sivil toplum kuruluşları ile ilgilenen hocamızın katkıları ile Antik Tiyatro’da kitap okuma etkinliği gerçekleştirmek istedik. Kitabın her yerde okunması gerektiğini savunan Düşün Taşın Derneği “21 Dakika” adıyla yakın zamanda bir kitap okuma kampanyası başlatacak. Sabah 7 dakika, öğlen 7 dakika ve akşam 7 dakika olmak üzere her gün eğer 21 dakika kitap okursak haftada bir kitap okunabileceğini savunan bir dernek, Düşün Taşın Derneği… Bugün de bunun ilk etkinliğini Düzce’de gerçekleştirmiş bulunuyoruz.”