Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Konuralp merkezinde bulunan Belediye'ye ait dükkanların ve çay bahçesinin boşaltılması için imzası ile kiracılarına birer yazı gönderdi. Resmi olarak sayı ve konu içermeyen yazıda Belediye'ye ait dükkanların tadilatının ekonomik olmaması ve şehir merkezinde meydan bulunmaması nedeniyle, alanın Konuralp şehir meydanı olarak inşa edileceğinden dükkanların yıkılacağı ve dükkanların boşaltılmasını tebliğen istedi.
Oysa dükkanlar da bulunan kiracıların 2008 yılında yaptıkları mukavelelerde 3 yıllık süreleri vardı ve bu sürede 2011 yılında bitecekti. Belediye'nin zorlaması ile bazı dükkanlar boşaldı, bazıları ise kanuni haklarını aramanın peşine düştüler. Aslında kimse Konuralp’e meydan yapılmasına karşı değildi. Ama kimseye ne proje gösterilebiliyor, nede ne zaman ne yapılabileceği bildiriliyordu. Belediye meclisinin muhalefetteki üyelerinin bile konudan haberleri bulunmuyor, sorulduğunda da kendilerine bilgi verilmiyordu.
Kiracılar ile Belediye arasında ki sorun kanuni yollara doğru giderken bu kez de parkın bir duvarında bulunan 2018 yılında yapılan bir çeşmenin kalıntılarının da duvardaki yazıtlarında kepçe darbelerine maruz kalmaması için de ayrıca çaba gösterilmeye başlandı. Müze müdürlüğü 1218 yapılan Topçuzade Mehmet Ağa çeşmesinin geride kalan bölümlerine dokunulması halinde düzenlemenin durdurulacağını bildirse de bu çeşmenin Düzce Akçakoca karayolu geçecek olması nedeniyle bu günkü yerine alındığını da bu gün 84 yaşında olan Muzaffer Aygün açık seçik anlatıyor. Yıllardır kimi zaman geçen zamana dayanamamaktan, kimi zamanda dozer uçlarına takılarak yok olan Konuralp’te ,tarihe bir kez daha sahip çıkılması en azından 792 yıllık bir çeşme duvarının üzeri temizlenerek beklide orijinal haline çevrilerek bu meydanda bırakılması da bir proje dahilinde en güzeli olacak.