Düzce İl olurken Bolu’da kalan tarihi eserlerin geri alınması talebi İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantılarında gündeme gelmişti. Düzce kökenli tarihi eserlerin yeniden ilimizi kazandırılması için Eğitim Kültür Ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Muhtelif İşler Komisyonu ortak bir rapor hazırladı. Ağustos ayı 2. Bileşiminde komisyonlardan gelen rapor görüşüldü.
Komisyonlar tarafından yapılan inceleme sonrasında Konuralp müzesinin 18 Kasım 1994 tarihinde İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğüne bağlı bir ünite olarak ziyarete açıldığı, 31 Aralık 2009 tarihli resmi gazetede müzenin müdürlüğe dönüşmesine kadar iş ve işlemler ile denetiminin Bolu Müzesi Müdürlüğünce yürütüldüğü belirtildi.
Devri Sırasında Özen Gösterilmedi
 Raporda Bolu Müzesi Müdürlüğü’nün Konuralp müzesi, müze binası, eserleri ve diğer malzemeleri Düzce İl Kültür Müdürlüğüne 28 Ağustos 2001 tarihinde teslim ettiği belirtilirken, eserlerin devri sırasında Düzce’den giden eserlere özen gösterilmediği ve ilgili olmayan pek çok eserinde Konuralp Müzesine devredildiği bildirildi.
Bakanlıktan Gelecek Rapor Beklenecek

Komisyonlardan gelen rapora göre; Düzce Konuralp Müzesi Müdürlüğü, Bolu ve Düzce il müzelerindeki eserlerin kökenlerini tespit ederek Bolu kökenli eserlerin Bolu müzelerine, Düzce kökenli eserlerin de Düzce Konuralp müzesine kazandırılması için iki müzenin uzmanlarından oluşan bir komisyonun oluşturulacak. Kültür Ve Turizm Bakanlığına komisyon kurulması ile ilgili yazı yazılırken, konunun bakanlıktan gelecek rapor doğrultusunda değerlendirilmesine karar verildi.

Haber; S. KAŞKIR