AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bugün saat 10.30’da Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Basına kapalı şekilde yaklaşık 2.5 saat süren ve terörle mücadelenin görüşüldüğü toplantı sonrası üç lider kameraların karşısına geçti. İlk kez 3 lider tarafından yapılan ortak açıklamada ilk sözü Başbakan Binali Yıldırım aldı.

"Terör konusu siyaset üstüdür"
"Terör konusu siyaset üstüdür." diyerek konuşmasına başlayan Yıldırım, özetle şunları kaydett: "Yapılacak her türlü çalışmada, kararda, yasal düzenlemelerde sayın genel başkanlar gerekli katkıyı sonuna kadar vereceklerini ifade etmişlerdir. Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmalar hakkında konuları sayın genel başkanlar ile paylaşma fırsatı bulduk. Kendilerinin düşüncelerini dinledik. Bize önerileri oldu, onları da not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu. Teşekkür ediyorum."

"Ortak mücadele etmemiz gerekir"
Başbakan Binali Yıldırım'ın terör olaylarıyla ilgili kendilerini bilgilendirdiğini belirten CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu ise "Terör konusunda bütün siyasal partilerin ortak tavır takınması konusunda biz uzlaşmamız oldu. Terör can yakıyor, bir insanlık suçudur. Türkiye’deki 80 milyonun ortak tavır takınması lazım. Düşüncelerimizi ifade ettik. Öneriler konusunda, düşüncelerimizi sayın başbakana aktardık. Terör bir siyasi partilerin çözebileceği bir olay olmanın ötesinde, bütün partilerin STK’ların ortak sorunudur. Ortak mücadele etmemiz gerekir."

"Terör konusunda kesin bir kararlılıkla mücadele sürmeli"
MHP Lideri Devlet Bahçeli ise şöyle konuştu: "Türkiye’de alçakça sürdürülmek istenen terörle mücadeleyi değerlendirmek amacıyla yapılan toplantı, milletimizin beklentilerine cevap verecek bir olgunluk içerisinde gerçekleşmiştir. Siyasal partiler, terör konusunda kesin ve acımasız bir kararlılıkla mücadelenin sürmesini talep etmektedir."