Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Önder Tonyalı’nın girişimleri ve Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın desteği ile yeniden hayata geçirilmesi için çalışmaların başladığı ‘Tarihi Dekovil Yolu’ gün yüzüne çıkartılıyor. Düzce halkının gönderdiği fotoğraflarla o yıllara ışık tuttuğu ve turizme büyük katkı sağlaması beklenen proje için harita çizilmesinden sonra şimdi de güzergahta durum tespiti yapılıyor.



“Teknik heyet incelemelerini sürdürüyor”
Projeye ilişkin Öncü Haber mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Arslan, ‘Tarihi Dekovil Yolu’nu merakla bekleyenlere müjdeyi şu sözlerle verdi:

“Dekovil Yolu, Öncü RTV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Önder Tonyalı’nın çok merakla ve hassasiyetle durarak yıllardır söylediği bir işti ve bizim de içimizde öyle bir hevesimiz vardı. Biz onun haritalarını çıkarttık ve şu anda güzergah üzerinde işgal var mı ve yapılabilirlik derecesi nedir, teknik bir heyete de görev verdik. Bu teknik heyet incelemelerini devam ettiriyor.”

Dekovil fotoğrafları gelmeye devam ediyor
1950’li yıllara kadar Düzce'de özellikle ormancılıkta kullanılan ve Samandere Şelalesi'nden Orman İşletme'ye kadar uzanan raylı sistemin turistik amaçlı kullanılması için güzergah üzerinde çalışmalar devam ederken, o yıllara tanık olanlar tarafından Öncü WhatsApp İhbat Hattı’na dekovil ile ilgili fotoğraflar gelmeye devam ediyor.



Haber: Ö. YILMAZ