Düzce Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Faruk Çakmak, Düzce Milletvekilleri ile bir tanışma toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve davetliler katıldı. Milletvekili Osman Çakır’ın eşi hasta olduğundan dolayı toplantıya katılamadığı ifade edildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan dernek Başkanı Faruk Çakmak, Milletvekillerinden sivil toplum kuruluşları olarak destek beklediklerini vurguladı. Çakmak, Düzce’nin üç şekilde daha iyi yerlere geleceğinin altını çizerken bu üç ana maddenin Sanayi tarım ve turizm olduğunun altını çizdi. Sanayi alanında Düzce’nin belli bir ivme kazandığının altını çizen Çakmak, tarım ve turizm alanında Düzce’nin yatırıma açık olduğunu belirtti. Tarım alanında Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip olunduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çakmak, turizm alanında özellikle Kardüz Yaylası’nın kış turizmine açılması yönünde çalışmalar yapılmasını gerektiğini sözlerine ekledi. 

Çakmak’ın talepleri üzerine konuşan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, bu taleplerin hepsinin hükümet programında olduğunu ve kendilerinin de bu yönde çalışmalarının olduğunun altını çizdi. Özellikle turizm alanında Kardüz Yaylasının turizme kazandırılması yönünde girişimlerinin olacağını belirten Korkmaz, Konuralp’in de tarihi ve turistik dokusunun yeniden canlanması için Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bir görüşme yaptıklarını ve Günay’ın bu konu üzerinde duracağını ifade ettiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Milletvekili Fevai Arslan, Düzce’de sanayinin doyum noktasında olduğunu, artık tarım ve turizmin gelişmesi için çalışmalar yapacaklarını ve tarımda verimli toprakların kullanılabilmesi için incelemelere başladıklarını ifade etti. Turizm alanında da çalışmalarının olduğunu vurgulayan Arslan, Kardüz Yaylasının kış turizmine açılabilmesi için girişimlerde bulunduklarını ve yatırımcı beklediklerini belirtti.

Haber; R. BAL