Düzce Ekonomisinin önemli bir bölümünü oluşturan fındık üreticiliğine alternatif ürünler ortaya koyarak ürün çeşitliliğini arttırma çalışmaları yapan Tarım İl Müdürlüğü’nün çalışmaları devam ediyor. Süt Sığırcılığı ile ilgili olarak üreticileri dinleyen Tarım İl Müdürü, şimdi de seracılık dosyasını masaya yatırdı.

Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Düzce genelinde  seracılığın bir tarım biçimi olarak gelişmesine yönelik olarak düzenlenen toplantıda, Düzce’de  sera tarımı yapan yaklaşık 35 üretici ile bir araya gelerek seracıların sorunlarına çözüm aradı. Seracılar karşılaştıkları sorunları Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal’a aktarırken,  şikayetlerin kötü fide ve tohum ile halde yeterli yer bulamamak konularında yoğunlaştığı gözlendi.

Tarım il Müdürü Ayhan Ünal ise, seracılığın daha büyük ölçeklerde yapılmasının maliyetleri düşüreceğine işaret ederek, kooperatif bazında verilen seracılık desteklerinin iki yıl geri ödemesiz, yedi yılda geri ödendiğini, bu yönteme başvurmak isteyen kooperatiflere yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.