KOSGEB Proje Koordinasyon Daire Başkanı Asım Türkmen ve KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. KOSGEB'in yeni hazırlanan destekleri konusunda Düzce TSO Yönetim Kurulu’na bilgiler veren Türkmen ve Torun, üyelerin bu desteklerden faydalanabilme koşulları ve desteklerin özelliklerini de paylaştı.

“Düzce'nin azami düzeyde faydalanacağına inanıyoruz”
Önümüzdeki günlerde desteklerin kamuoyuna açıklanacağını söyleyen KOSGEB Proje Koordinasyon Daire Başkanı Asım Türkmen, KOSGEB Projeleri konusunda aktif olan Düzce'nin bu desteklerden azami düzeyde faydalanacağına inandıklarını da sözlerine ekledi.

Düzce’de, toplam 5 bin 418 başvuru, 3 bin 133 asil
KOSGEB Düzce İl Müdürü Arif Torun da 50 bin TL'lik destek başvuruları ve sonuçları hakkında bilgiler verdi. Torun, "10-20 Şubat 2017 tarihleri arasında başvuruları alınan programa 540 bin 999 yeni başvuru yapılmış, KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ne başvuru yaparak destekten yararlanamayan 229 bin 977 işletmeyle birlikte Türkiye genelinde toplam 770 bin 976 başvuru olmuştur. Düzce’de, toplam 5 bin 418 işletme başvuru yapmış olup, 3 bin 133 işletme asil olarak, 298 işletme ise yedek olarak destekten faydalanmaya hak kazanmıştır.” dedi.

Bin 987 işletme neden destekten faydalanamadı?
Torun, ayrıca başvuru yapan işletmelerden bin 987’sinin destekten faydalanamama gerekçelerini şöyle sıraladı: “Esnaf ve Sanatkârlara kullandırılan 30.000 TL faizsiz krediden yararlanılması, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda Net Satış Hasılatı bilgisinin bulunmaması ve Net Satış Hasılatı bilgisinin 1’den küçük olması, güvenlik soruşturması neticesinde elde edilen bilgilere göre, desteklenmesinin uygun olmaması, mükerrer başvuru yapılmış olması yani hem TC kimlik numarası hem vergi numarası ile başvuru yapılması gibi nedenlerle destekten bu işletmeler faydalanamadı.”

Bin 42 işletme banka değerlendirme neticesini bekliyor
Düzce’de, kredi kullandırımı ve tüm onay süreçleri tamamlanan işletme sayısının bin 861 olduğunu belirten Torun, “Bin 42 işletme banka değerlendirme neticesini beklemektedir. Bu işletmelerin durumu KOSGEB Düzce Müdürlüğü tarafından takip edilmekte; kredi almada sorun yaşayan işletme yetkilileriyle bire bir görüşmeler yapılarak çözüme ulaşmak amacıyla değerlendirmeler yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.