Geçtiğimiz gün Başbakan Erdoğan’ın “Kanaat olarak söylüyorum; bu olaylar idamlık." ifadesini kullandığı çocuk tacizi ve çocuk cinayetleri ile ilgili Başbakan’ın talimatıyla hazırlanan tasarıda yetişkinlere yönelik istismar suçlarını da kapsayan maddeler yer alıyor. Tasarıda, özellikle TCK'nın çocuklara yönelik istismar suçlarını düzenleyen 103,104, 105'inci maddelerinde değişiklikler öngörülüyor.

 

Sadece fiziksel değil, psikolojik, ekonomik yönden her türlü istismarın da ceza kapsamına alınması planlanıyor. Tasarı ile ilk kez pedofili hastalığı olan suçlulara ilaçla tedavi uygulanması planlanıyor.

Terör suçlularına uygulanan cezalarının 4'te 3'ünü yatma kuralı ilk kez çocukları istismar edenler için de uygulanacak. İstismarcılar, cezalarının 4'te 3'ünü yatmadan hiçbir aftan faydalanamayacak. Hapisten çıkan kişiler, yaşamları boyunca çocuklarla ilgili hiçbir işte çalışamayacak. Yaşadığı bölgede okullar, aileler uyarı sistemiyle bu konuda bilgilendirilecek.

 

Cinsel tacizin posta, elektronik posta, internet ortamlarında teşhir suretiyle veya cep telefonu mesajları yoluyla işlenmesi durumunda verilecek cezalar yarı oranında artırılarak, 3 yıla çıkacak.