Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında Düzce'yi yakından ilgilendiren bir konu hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Şehrin göbeğinde kalması nedeniyle uzun süredir taşınması gündemde olan ve son olarak Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in haber merkezimize özel verdiği röportajda, "Yaptığımız araştırma ortaya koydu ki olası bir depremi kaldıramaz" dediği Eski Sanayi Çarşısı bu yıl içerisinde taşınacak. Sanayi esnafının da belirsizliğin giderilmesini dört gözle beklediği süreçle ilgili noktayı Bakan Özlü koydu.

"Maliyeti yaklaşık 19 milyar lira olacak"
Düzenlediği basın toplantısında kent içerisinde kalan sanayi sitelerine yönelik yürütülen çalışmalara değinen Özlü, Düzce'de de şehrin göbeğinde kalan söz konusu sanayi sitelerinin hizmet açısından yeterli olmadığını ve şehrin merkezinde iyi bir görüntü oluşturmadığını vurguladı. Özlü, "Sanayi sitelerini, mülk sahipleri ve belediyelerle anlaşarak, şehre makul mesafe dışında alanlara taşımak istiyoruz. Bunu bakanlık koordine edecek. Bu kapsamda 135 sanayi sitesi ve 63 bin 649 iş yeri taşınacak. Bunların taşınma maliyeti yaklaşık 19 milyar lira olacak." dedi.

Düzce sanayi sitesi taşınacak
Şehrin dışına alınması planlanan sanayi sitelerinin, mülk olarak taşınma masrafını karşılayabilecek büyüklükte olduğuna belirten Özlü, "2017 yılında taşınma işlemlerini başlatacağımız ilk etapta Isparta, Malatya, Düzce, Rize, Konya, Uşak, Elazığ ve Samsun olmak üzere 8 sanayi sitesi var. Bunların da toplam maliyeti 2 milyar 976 milyon lira. Bu 8 sanayi sitesi kapsamında 6 bin 422 dükkan taşınacak. Burada zoraki bir durum yok, gönüllülük esas. Zaten sanayi sitelerinin önemli bir kısmı da taşınmak istiyor." dedi.