Ekonomik krizle birlikte zor durumda bulunan Düzceli küçük esnaflar, sıkıntılı günler yaşamaya devam ederken Düzce Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı da küçük esnafın içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Dün akşam yayınlanan ve Mehmet İbrahimoğlu'nun sunduğu “Son Nokta” programına katılan Taşlı, esnafların içinde bulunduğu durumu bildiklerini söyleyerek bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Taşlı, “Özellikle büyük alışveriş merkezlerinin il geneline yayılmasıyla birlikte zor durumda olan küçük esnafın durumu daha da kötüleşti. Sadece Düzce'de değil ülke genelinde esnafların durumu çok kötü. Bu konuda biz de gerek kredi sağlama konusunda gerekse yardım etme noktasında esnaflara elimizden geleni yapıyoruz. Sorunun ciddiyetinin bizde farkındayız.” şeklinde konuştu.

“Kalıcı İşyerleri yanlış yerde.”

Yenikent'te yapılan Kalıcı İşyerleri konusuna da değinen Taşlı, “Baktığınızda Kalıcı İşyerleri yapılan konutlarla içiçe değil de uzak mesafelere yapıldı. Bu da esnafları zora soktu. Zamanında biz bunun böyle yapılmaması gerektiğini söylemiştik ama olmadı ve yapıldı. Daha sonra esnaf teşkilatının Ticaret ve Sanayi Odası'na girmesiyle birlikte bu tür çalışmalarda etkin olacağını düşündük ve TSO Meclis üyeliğine girdik. Bundan sonra esnaf olarak bizimde yapılan çalışmalarda söz hakkımız olacak. Esnaflarımız için en iyi çalışma ne olacaksa biz de bu çalışmaların takipcisi olacağız. ” ifadelerini kullandı.