Dokuz günlük bayram tatili bugün sona eriyor. Kurban Bayramı tatilini İstanbul ve Ankara dışında geçiren tatilcilerin dönüşleri başladı. Tatilcilerin dönüş yolculuğu, Bolu Dağı bölgesinde trafik yoğunluğunu artırdı.

Yarın iş başı yapacak çalışanlar, özellikle şehirlerarası trafiği yeniden hareketlendirdi. Dönüşler nedeniyle Tem Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu Dağı geçişindeki trafik yoğunluğu da artarken, Bolu ve Düzce Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, güzergahta önlemlerini artırdı. İstanbul istikametinde uzun araç kuyrukları oluşurken trafik nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Çoğu zaman durma noktasına gelen trafikte sıkılan vatandaşların bir çoğu araçlarını dinlenme tesislerine çekerek trafiğin açılmasını beklerken Yetkililer trafik yoğunluğunun gece geç saatlere kadar devam edebileceğini belirttiler.

Bayram tatilinin ilk ve son günlerinde kaza sayısının arttığını belirten yetkililer, tatilin ilk ve son günü yola çıkılmamasını öneriyor. Yetkililer, trafikte dikkat edilmesi gereken hususları ise şöyle sıralıyor: Sürücü dinlenmiş, uykusunu almış olarak yola çıkmalı. Aşırı hız yapmamalı, yerine geç ulaşmayı göze almalı. Sürücü ve yolcular emniyet kemerlerini mutlaka takmalı. Trafik kurallarına uyulmalı, sabırlı olunmalı ve hatalı sollama yapmamalı, köprü üstü, viraj, tünellerde kesinlikle sollama yapmamalı.