Düzce Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından yapılan kontrollerde yüzlerce işyerinin ya ruhsatının olmadığı veya evraklarının eksik olduğu ortaya çıkıyor. Ruhsat kontrollerine hız veren Belediye ekipleri denetimleri sırasında vatandaşların ne yapması gerektiği konularında uyarılarını yaparak ruhsat almaları için yasal süreler veriyor.
Yıllarca işyeri çalıştırmasına rağmen ruhsat almayan veya Pazar günleri işyerini açmasına rağmen tatil günü çalışma ruhsatı almayan esnaflar, uyarılar üzerine Belediye'ye gittiklerinde karşılarına birikmiş su, emlak, çevre temizlik ve tabela vergileri çıkıyor. Bir ila üç milyar lira arasında değişen rakkamları buluan birikmiş borçları ödeyemeyeceğini belirten vatandaşlar ruhsat almaktan vazgeçiyorlar.
Bu durumda olan esnafların ruhsat alabilmeleri için taksitlendirme yapılıp yapılamayacağı sorusunu iletitğimiz Belediye yetkilileri ise esnaflar böyle bir taleple geldiklerinde kendilerine her türlü taksitlendirme kolaylığı sağlanmakta, bu konuda bir sorun yok. Gelsinler yardımcı olalım dediler.