30 ağustos Salı günü başlayacak bayram tatili için bir çok vatandaş yollara dökülecek. Yılın belli tarihlerinde yaşadığımız bu olağan dışı hareketlilik özel aracıyla yolculuk yapacaklar için daha önemli hale geliyor.

Şehir içi trafiğinden uzun yol trafiğine çıkmak ve durmaksızın saatlerce yol almak konsantrasyon sorunu yaşatabildiği gibi, taşıtların gözden kaçan bakımları da hayati derecede önemli bazı sorunlar ortaya çıkarabilir.

Bu nedenle Tatili kâbusa çevirmemek için araç bakımları hayati derecede önem arz ediyor. Oto tamircileri de vatandaşları bayramı öncesi genel araç bakımı yapılmadan trafiğe çıkmanın tehlikeli ve riskli olduğunu konusunda uyarıda bulunuyor.

Yeni sanayi sitesinde oto tamir dükkanı sahibi Eyüp Bengüloğlu, yola çıkacakların bu sıcak günlerde özellikle fren ayarlarının kontrol ettirmesi konusunda tavsiyede bulunuyor.

“Öncelikle genel bir bakım yaptırsınlar. Rot balans ayarlarını kontrol ettirsinler. Ama en önemlisi fren sistemi. Yağı suyu önemli değil. Yağ su olmadığında araba en fazla stop eder. Ama fren olmazsa kazaya sebebiyet verebilir. “

Haber; S. KAŞKIR