Ak parti tarafından Partinin resmi internet sitesi üzerinden "Kamuoyuna duyuru" başlığı altında bir açıklama yapılmış, haftalık yayın yapan bir gazetenin önemli kurumların başında bulunan bazı isimlerin maşalığını yaptığı ve bu kişilerin menfaati için AK Parti İl Teşkilatı ve il başkanı hakkında yalan yanlış haberler yayınladığı belirtilmişti. Açıklamada, “Bu tür mesleğin yüz karalarını yaşatmak, onlara destek olmak, finansal destek sağlamak, makam arabalarına alıp gezdirmek, ziyaret etmek, yol arkadaşı hakkında iftira haberler yazdığını bilmeye rağmen reklamlarla destek vermek ve bu yolla kendine bulaşmasına engel olmaya çalışmak doğru bir yol olmasa gerek.” Denilerek, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve gazeteciler cemiyeti duyarlılığa davet edilmişti. Bu davete ilk cevap Düzce gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’dan geldi.

Etik olmadığını daha önce söylemiştik

Tayhan’ın açıklamasının tam metni şöyle:

AK parti Düzce İl teşkilatı, haftalık çıkan yerel bir gazete ve sahibinin yapmış olduğu yorum ağırlıklı haberlerden dolayı kamuoyuna cemiyetimizin adını da zikrederek göreve davet etmesi üzerine açıklama ihtiyacı duyulmuştur.

Ancak bu davette Ak parti teşkilatı geç kalmıştır. Biz Düzce Gazeteciler Cemiyeti olarak, uzun yıllardır bu kişi ve gazetesiyle ilgili yazdıklarının etik olmadığına dair açıklamalarda bulunduk. Hakkında onlarca dava açılmış olan Pusula gazetesi Ertan Taşlı ve arkadaşları tarafından kurulmuş, halen yayın hayatına imtiyaz sahibi Mustafa Armutçu ile devam etmektedir. Mustafa Armutçu cemiyet üyeliğinden daha önce ihraç edilmiştir.

Mustafa Armutçu’nun gazetecilik etiği içerisinde çalışmadığını Defalarca dile getirmemize rağmen sesimizi duyuramadık. Gazeteciliğini sadece iktidar partisinin dedikoduya dayalı haberlerini yaparak sürdüren Mustafa Armutçu’nun , geçmiş günlerde Gümüşova belediye başkanına yaptığı şantaj ortadadır.

Bu şahıs bürokratların sicil amiri değildir

Onlarca işadamına gazetesi kanalıyla yaptığı saldırıları bilmeyen kalmamıştır. Önce, Milletvekili Osman Çakır ve Milletvekili İbrahim Korkmaz, Prof.Dr. Bünyamin Dikici, bir zamanlar rektör Şerifoğlu, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ve şimdi de reklamlarıma mani oluyor diyerek AK parti İl Başkanı hakkında şantaj niteliğinde yayın yapmaktadır.

İlin mülki amirleri ve bürokratlarını ikiye bölerek “çalışanlar çalışmayanlar, yükselenler düşenler” gibi anlamsız yayınlar yapması, basın etiği açısından kabul edilebilir bir yaklaşım tarzı değildir. İşin garip yanı buna ses çıkarmayan ilin valisi ve bürokratlarını da buradan kınıyorum. Bu şahıs bürokratların sicil amiri değildir.

Bu şahsı onurlandırıyorlar

Sayın valimizin ve bürokratlarımızın bugüne kadar hiçbir valinin itibar etmediği Armutçu’nun bürosuna giderek bu şahsı onurlandırmasıyla arkandayız mesajı verildiği kanısındayız. İlin belediye başkanı İsmail Bayram’ın, bu kadar olumsuzlukları bilmesine rağmen bu gazetenin finans kaynağı olması, bu şahsa itibar etmesi inanılır gibi değildir ve basın camiasında hiç hoş karşılanmamaktadır.

Bu vesileyle AK parti İl Teşkilatının tepkisini sonuna kadar halklı bulmakla beraber, tüm Sivil Toplum kuruluşları ve siyasilerin gazeteciler cemiyetimizi destekleyerek, Düzce’de daha ahlaklı bir yayın, daha ilkeli bir gazetecilik yapılması cemiyetimizle mümkün olacağından, cemiyetimize ve cemiyetimize üye olan gazetecilere sahip çıkmalarını bekliyoruz. Saygılarımızla…

HABER; H. İŞCAN