TBMM’de düzenlenen oturumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, AK Parti Grup başkanvekilleri ve AK Partili milletvekilleri yer aldı.
Oturum öncesi CNN Türk’ün TBMM bahçesinden yaptığı canlı yayına Düzce Milletvekili Ayşe Keşir konuk oldu.





'Meclisin bombalanması da ondan sonra gerçekleşti'

CNN Türk 15 Temmuz özel yayınına katılan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir şunları söyledi:

“Meclise ilk geldiğimizde ağırlıklı olarak kadın milletvekilleri vardı. Bunu da gururla söylüyorum. Hemen CNN Türk’ten tanıdığım arkadaşım Melekle irtibata geçtik. Sonrasında rejiyle bağlantı kurduk. Ve meclisten ilk yayını ben yaptım. Sayın genel başkanımız genel kurulu açtığında yaklaşık 15 milletvekiliydik. Başkanımız kürsüden konuşma yapmak üzereydi. O ara gözüm bir yandan nöbetçi kameraman arıyordu mecliste. Eski bir televizyoncu olarak o aklıma geldi. Sayın başkana şunu demişim o an. Sayın başkanım bize mi konuşacaksınız sadece bunu kamuoyuna duyurmamız lazım? O an sayın cumhurbaşkanımızın CNN Türk’e facetime bağlandığı bilgisi geldi. Bizde 3 dakika içerisinde bağlandık canlı yayına. Sayın meclis başkanımız ve diğer başkan vekillerinin konuşmalarını verdik. Meclisten ilk bilgileri o facetime yayınıyla verebildik. Yayın 5-6 dakika sürdü ve sonra kapattık. Meclisin bombalanması da ondan sonra gerçekleşti.”
 


 ‘O gece kurtuluş savaşı ruhu canlandı’

Darbe gecesinin sonrasında şehit yakınları ve gazileri ziyaret ettiğini belirten Keşir, milli birliğin o gece ve sonrasında nasıl sağlandığını şu cümlelerle ifade etti:

 “Biz hem o gece hem de birkaç gün sonra şehit yakınları ve gazileri dolaşmaya başladıktan sonra şunu gördük; normal şartlarda özel hayatlarında belki de hiç yan yana gelmeyecek insanlar belki yaşam tarzlarının farklılığından, belki dünya görüşlerinden ama o gece gerçekten Kurtuluş Savaşı ruhu canlandı ve herkes sokağa döküldü. Biz ertesi gün hastanede gazilerimizi ziyaret ettiğimizde yan yana odalarda yatanları gördüğümüzde çok daha yakından fark ettik. Ben şuna inanıyorum. Günlük hayatın içinde tabi ki politik farklılıklarımız, yaşam tarzı farklılıklarımız belki de çatışmalarımız oluyor ama eğer söz konusu demokrasi söz konusu vatanın birliği ve bekasıysa bu millet hem tarihten gelen gücüyle hem o idrakla tek vücut olmayı başarabiliyor. Bence Türk Milleti’nin en büyük özelliği ve başarısı bu. Ve o gece bunun en önemli örneklerinden biriydi.”



‘Hiçbir ülke krizi bu kadar hızlı yönetemezdi’


24 saatlik krizin milletçe yönetildiğini ve krizin bu kadar hızlı bir şekilde yönetilip toparlanıldığına dikkat çeken Keşir, konuşmasına şu ifadelerle son verdi:

“Geçmişte bir anayasa kitapçığı fırlatıldığında dahi nasıl ülke hem ekonomik hem siyasal bir krize sürüklenmişti ama o gece biz birkaç saat veya 24 saat o krizi yaşadık. Ve birkaç ay sonra dünyanın en uzun köprülerinden birinin temelini attık Çanakkale Köprüsü’nün. Türk Devleti’nin gücü artık eski Türkiye’de ki gibi değil. Bu darbe girişiminin onda biri eski Türkiye’de olsaydı bugün hala bu darbenin izlerinin tamiratıyla uğraşıyor olurduk, ekonomik ve siyasi açıdan. Ama o 24 saatlik krizi yönettik. Milletçe yönettik bu krizi. Güçlü Türkiye sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde nerede kalmıştık diyerek kaldığımız yerden devam ettik. Ben iddiayla söylüyorum Avrupa ülkeleri dahil hiçbir dünya ülkesi bu krizi bu kadar hızlı bir şekilde yönetip kaldığı yerden devam edemezdi.”  

Haber: H. DURNA