Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Hüseyin Köksal, deprem sonrası yaşanan travmalarla ilgili günlük programında Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandırdı.17 Ağustos 1999 depreminin 16.yılına girdiğimiz bugünlerde Düzce'nin üstüste yaşadığı iki büyük deprem travmasının telafisinin ve tedavisinin kısa sürede tedavi edilmesinin mümkün olmadığını hatırlatarak" Kısa vadede sonuç beklemek doğru değil.Bunun için sabırlı ama dikkatli olmak gerekir" dedi:

Deprem kaygılarını sadece terapistlerle çözülemeyeceğini ifade eden Köksal, ilin yöneticileri başta olmak üzere toplu bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Düzce'de boşanma vakıalarının  artmasının depremle bağlantısını sorduğumuz Köksal, şunları kaydetti.“Kısmen etsisi var. Düzce deprem yaşamış bir il. Hemen patlamaya hazır, agrasif. Depremden sonra  karşılaştığımız ekonomi gibi çeşitlli sorunların tetiklediğini söylebilir. Tolere etme oranımız çok düşük.  “ Düzce’de 3 ay aralıkla iki büyük deprem yaşadığını hatırlatan Köksal, kayıpların ciddi etkiler bıraktığını belirtti. Köksal, Depremi hatırlatacak yapıların günümüzde hala olmaması gerektiğini söyledi.