15 Temmuz akşamı yapılmaya çalışılan ancak amacına ulaşılamayan darbe girişimine karşı tepkiler devam ediyor. Bu kez de Kamu-Sen Düzce İl Başkanı İsmail Şişman, sendika üyeleriyle beraber yaptığı basın açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti devletine, TBMM’ye, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet Güçlerine ve demokrasiye yapılan darbe girişimini kınadı ve Türkiye Kamu-Sen olarak demokrasiye karşı yapılan her türlü darbe girişimine karşı olduklarını ifade etti.

 

Şişman, darbenin kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın karşısında olduklarını söyledi ve darbe girişimi sırasında çatışmalarda şehit olanlara rahmet diledi.

 

Şişman,“28 Şubat sürecinde ve 27 Nisan muhtırasında olduğu gibi nereden ve kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında, Türk milletinin ve devletinin yanında yer almaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, çatışmalarda şehit olan başta dün rahmeti rahmana uğurladığımız Düzceli Emniyet Müdürümüz Ufuk Baysan olmak üzere tüm güvenlik görevlileri ve hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.”dedi.

 

Kamu-Sen Düzce İl Başkanı Şişman, seçimle gelen iktidarın yine seçimle gidebileceğini söyleyerek darbe girişimine tepki gösterdi ve bu darbe girişiminin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini ifade etti.

 

Kamu-Sen Düzce İl Başkanı Şişman, “Türkiye Kamu-Sen olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarların yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz.  Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu doğrulttuğu, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan Meclisimizi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine başka bir kara leke olarak geçecektir.”diye konuştu.

 

Şişman, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır aldığını belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin toplum vicdanında yara almaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

 

“Bütün bu olumsuz şartlar içinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır. Bu noktada milletimiz nezdinde son derece saygın ve mümtaz bir yeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kurumsal anlamda toplum vicdanında yara almaması, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla eş güdüm içinde faaliyetlerini sürdürmesi ve toplumsal bir bölünme yaşanmaması için gerekli tedbirlerin tez elden hayata geçirilmesi zorunluluğu göz ardı edilmemelidir. Bilhassa devlet içinde asker, polis çekişmesinin baş göstermesi; dört bir yandan iç ve dış düşmanlarla kuşatıldığımız bu tarihi süreçte devlet işleyişimizi zaafa uğratacak en büyük tehlike olacaktır.”

Haber;S.KAŞKIR