Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 17 Ağustos Depremi'nin 17’inci yıldönümü için yayımladığı mesajında Düzce’nin hızla büyüyen bir kent olduğunu belirtti. Başkan Keleş, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Düzce'miz; bütün alanlarda planlamalarını gerçekleştirmiş ve bütün bu alanlarda kalkınma hamlesini başlatmış ülkemizin, en genç ancak en hızlı büyüyen ve gelişen illerinden birisi olmuştur. Düzce, özellikle şehirleşme açısından çok ciddi bir gelişme içerisindedir; son 10 yılda nüfusunu 3 kat arttırmıştır. Düzce, Türkiye de ilk kez İl Kalkınma Planı'nı gerçekleştiren, yine ilk kez üst ölçekli planlarını çevre düzeni planlarını gerçekleştiren ve alt ölçekli nazım imar planlarını bu üst ölçekli planlara uyumlu hale getiren yine Turizm Mastır Planlarını yapan Kalkınma Planı'nı yapan müstesna kentlerden birisidir. Elbet depremi hiç unutamayız, unutmamalıyız. Depremlerden aldığımız derslerle geleceğin Düzce’si için herkese düşen görevler vardır. Bu bilinçle Düzce’nin gelişimine hizmet ediyoruz. Hafızamızda ve hayatımızda deprem gibi kara günlerin yer etmeyeceği bir ömür dileğiyle '17 Ağustos Depremi'nde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

"HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de 17 Ağustos 1999’da yaşanan Marmara Depremi'nin 17. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yemenici, şu ifadelere yer verdi: “Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmamızdır. Bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde güzel ilimizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimle tüm vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye ifade etti.

"CAN GÜVENLİĞİNİ ÖN PLANA ALAN ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK"

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise mesajında "17 Ağustos Depremi'nin acısını hiçbir zaman unutmadık." ifadesini kullandı. Keskin mesajında, “15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi milletimiz o acı dolu günlerde de birlik ve beraberlik içinde yeniden ayağa kalkmanın yollarını hep birlikte aradı. Milletimiz, yaptığı yardımlarla, devletimizle birlik içinde bu felaketin üstesinden gelmeye gayret gösterdi. Depremi ve yaşadığımız acıları hiçbir zaman unutmayacağız. Bunun için de özellikle devlet kurumlarımızda ve belediyelerimizde depreme uygun binaların yapılması için düzenlemeler yapıldı. Vatandaşlarımızın can güvenliği için her türlü tedbirin devlet tarafından alınacağından kimsenin şüphesi olmasın. Depremin yıldönümünde Düzce’mizin ve tüm ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, bu vesileyle 12 Kasım ve 17 Ağustos depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyor, mekânları cennet olsun diyorum.” ifadelerinde bulundu.

"HAFIZALARIMIZDAN SİLEMEDİK"

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber de mesajında şu görüşlere yer verdi: "17 Ağustos 1999 tarihinde, son yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Hafızalarımızdan silemediğimiz, büyük depremden bu yana on yedi yıl geçti. Ülkemizde doğal olarak yine yaşanacak olan depremlerde, doğa olayının afete dönüşmesi can ve mal kaybının yaşanmaması için eğitimli ve bilimsel esasları benimseyen, denetim ve kontrol mekanizmalarının benimsendiği bir yapıdan geçtiğini unutmamamız gerekmektedir. Asrın felaketi olarak yaşadığımız depremlerde yaşamını kaybeden vatandaşlarımızı saygıyla anıyor, depremzede yakınlarına ve tüm ulusumuza bir kez daha başsağlığı diliyorum. Allahü teala milletimizi devletimizi her türlü afetlerden, iç ve dış tehditlerden korusun. Yüce Allah´tan milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyorum.

C. ÜSTÜNER