Düzce Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantıları dün akşam gerçekleştirilen 2. birleşimle sona erdi. Meclis Başkan Vekili Salih Keskinli'nin başkanlık ettiği ve 16 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Düzce Belediyesi'nin İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa hayata geçirmeye hazırlandığı trafiği denetlemeye yönelik bir sistem olan TEDES de gündeme geldi. Muhalefetin konu hakkında bilgi istemesi üzerine söz alan Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, ilk olarak konuyla ilgili bir düzeltme yaptı. Düzce Belediyesi'nin internet sitesi üzerinden “TEDES Sistemi devreye girdi” şeklinde yaptığı duyuruya karşılık Başkan Caymaz, “TEDES’in devreye girmesine en azından 1 ay var” dedi.

HİZMET BİNASI YAPILIYOR “

Belediyenin yaptığı haberden bihaber olduğu anlaşılan ve sadece basında çıkan haberler üzerine konuşan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, “Bu haberler gerçeği yansıtmıyor; henüz faaliyete geçmedi” dedi. Caymaz daha sonra sözü TEDES'in son durumuna getirdi ve şu açıklamalarda bulundu: “Devreye girmesi konusunda şunu söyleyebiliriz; en yakın ihtimalle 1 ay sonra tamamen faaliyete geçecek. Şu an kurulum aşamasında. Müteahhitlerle bir görüşme yaptık bir hizmet binası yapıyorlar.”

İLK HALİNDE EKSİKLER VARDI”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla TEDES uygulamasına yönelik yayımlanan yeni bir genelgeden bahseden Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, şunları söyledi: “Yeni bir düzenleme yapıldı. İlk haliyle yapılan düzenlemede bazı hatalar, eksiklikler vardı. Bunlar düzeltildi. Radarlar arasına belirli mesafeler getirildi. Basında yansıtıldığı gibi hırs ve para tuzağı olarak görmemek gerektiğini düşünüyorum. Burada temel amacımız insanlarda trafik kültürünü oluşturmak.

BAZI YERLERDE HIZ LİMİTLERİNİ ARTTIRILACAK”

"Trafik düzeninin sağlanması, şehir içi ve çevre yollardaki hız limitlerine uyulması amaçlarımız arasında. Bu konuyla ilgili İl Trafik Komisyonu’nda çalışmalar devam ediyor. Bazı yerlerde hız limitlerinin az olduğu kısımlar var, burada hız limitlerini arttırıyoruz.”

ERKEN BİR DUYURU YAPTIK”

Caymaz ayrıca TEDES kapsamında radarların gizli olmadığını belirterek, şöyle devam etti: “Sürücüler radarı hem trafik levhalarıyla hem de gece sinyalizasyon sistemi ile görebilecek. 27 noktada uygulama var. Bunun 5 tanesi kırmızı ışık ihlali, 11 tanesi parklanma ile ilgili, 3 tanesi sabit radar, 2 tane hız koridoru var noktamız var. 4 tane de akıllı kavşak var.” ifadelerinde bulundu.

TEDES uygulaması ile ilgili erken bir duyuru yapıldığı söyleyen Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, son olarak uygulamaya geçildiğinde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in gerekli açıklamayı yapacağını söyledi.