Düzce’de trafiğe düzen getirmesi amacıyla hayata geçirilmesi kararlaştırılan TEDES'in kullanıma geçmesine sayılı günler kaldı.

UYARICI TABELALAR YERLEŞTİRİLDİ

Yeni yılda uygulamaya konulması planlanan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) için uyarıcı tabelalar Düzce merkezde çeşitli yerlere konuşlandırıldı. Fevzi Çakmak Mahallesi istikametinden Eski Bolu Caddesi boyunca belli noktalara yerleştirilen tabelaların yanı sıra Kalıcı Konutlar bağlantı yolu girişinde de TEDES tabelası yerini aldı. Kameralı takip sistemi olan TEDES ile 24 saat kesintisiz olarak hız, kırmızı ışık ve park ihlali denetimleri yapılacak.

27 NOKTAYA KAMERA KURULDU

Düzce merkezde toplamda 27 noktaya kurulan kameralar sayesinde şehir içinde kurallara uymayan araçlara elektronik cezai yaptırım uygulanacak. Düzce Belediyesi ve Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan projede sistem, ihlallerin elektronik ortamda emniyete aktarılması ve polis aracılığıyla cezai yaptırım uygulanması şeklinde işleyecek. Belirlenen hız sınırlarını aşan, park ihlali yapan ya da kırmızı ışıkta geçen araçları fotoğraflayan sistem, verileri cezai işlem için emniyete iletecek. Tespitler doğrultusunda kesilen trafik cezaları sürücülerin adresine gönderilecek. Sistemin yönetilmesi amacıyla Düzce Emniyet Müdürlüğü binasında özel bir merkez kuruldu.

YENİ YILIN İLK AYINDA AKTİF HALE GETİRİLECEK

Daha önce Düzce Belediyesi tarafından 22 Kasım'da uygulamaya geçirileceği duyurulan ancak çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle devreye sokulamayan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin yeni yılın ilk ayında aktif hale getirilmesi hedefleniyor. Kentin 21 noktasında hız ve park ihlali, 6 noktasında da kırmızı ışık ihlali denetimi yapacak sistemde polisin kestiği cezaların yüzde 30’u belediyenin kasasına girecek.

İŞTE HIZ İHLALİNDE KESİLECEK CEZALAR...

Öte yandan Düzce İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda şehir içi hız limiti olan 50'nin üzerine çıkılması halinde uygulanacak cezalar şöyle: 50 ila 65 kilometre arasında 199 TL, 65 kilometrenin üzerine çıkılması durumunda ise 412 TL ceza kesilecek.