Düzce delegasyonunun ortak kararı doğrultusunda Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanlığına adaylığını koyan Belediye İş Sendikası Düzce Temsilcisi Ertuğrul Güler, 13 Ekim 2012 tarihinde yapılan, Belediye İş Sendikası Bolu Şubesi'nin 8. Olağan Genel Kurulu seçim sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı.
Son bir aydır şube seçimi sürecinde yaşanan gelişmelerin kendilerini ve Bolu Belediyesi işçilerini kaygıya sürüklediğini dile getiren Güler, “Adaylık açıklamamdan sonra, Bolu Şube yönetiminden rahatsız olan, Bolu Belediyesi ve bölge işçilerinin tarafıma gösterdiği saygı ve ilgisi neticesinde, Düzce Belediyesi'nden bir adayın Bolu'da seçim kazanacak olması, Bolu Şube yönetimini ve Bolu Belediyesi'ni rahatsız etmiştir. Bu nedenle bizimle hareket eden Bolu Belediyesi, delege ve işçileri, şubenin bilgisi dahilinde belediyenin bazı yönetici ve bürokratları tarafından, sürgün ve işten atma tehditleri ile sindirilmeye çalışılmıştır. Bu baskı ve tehditler delege arkadaşlarımızın ailelerine kadar ulaşmıştır.” ifadelerini kullandı.
Güler, tüm bu gelişmeler neticesinde, Düzce Delegasyonu olarak seçim günü Bolu Belediyesi tarafından, şube yönetiminin bilgisi dahilinde işçilere yapılan baskı ve tehditleri protesto etmek için seçimlere katılmama kararı aldıklarını söyledi.

 

Haber; S. KAŞKIR