Düzce’de araç sahiplerinin kaldırımlar ve boş alanlar üzerine araçlarını gelişi güzel park etmeleri ve bu durumu adeta bir alışkanlığa dönüştürmesi sıkça haberini yaptığımız ve görmeye alışık olduğumuz görüntü…
Düzce merkezde yayalar için ayrılmış olan kaldırımlar, araçların buraları işgal etmesinden dolayı gerçek işlevini yitirmiş durumda. Şehir içinde özellikle dar sokaklara çift yönlü parkların yapılması trafik yoğunluğunu bir kat daha artmasına, cadde ve sokakların kapasitesinin yarı yarıya azalmasına neden oluyor.
Düzce Belediyesi tarafından İstanbul caddesi üzerindeki ve ara sokaklardaki parkları kaldırmak amacıyla yapılan 300 araç kapasiteli Hacı Bayramzade Katlı otoparkı da, Düzce’deki park sorununa yeterli olmuşa benzemiyor… Sürücüler yine yol üstüne park ediyor, yine otopark yerine ara sokakları tercih ediyor.

Acil Önündeki tehlike
Uygunsuz parklanma Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde de büyük sorun teşkil ediyor…. Acil Servisi önünde düzensiz parklaşma özellikle ambulans şoförlerine zor anlar yaşatıyor. Yolun her iki tarafına gelişigüzel bırakılan araçlar nedeniyle otobüs ve ambulanslar geçiş yapmak için zaman zaman geri manevra yapmak zorunda kalıyorlar.
Hastaneye getirilen acil hastalar adına büyük tehlike oluşturan alan için biran önce çözüm bulunması gerekiyor.

İtfaiye önü de farklı değil
Azmimilli Mahallesi Gazhane Caddesi üzerinde bulunan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü önü de Acil servisten farklı değil.
Müdürlük binasının çevresindeki yolun dar olması kısa süreli parklanmalarda trafiğinin tıkanmasına neden oluyor. Trafiğinin yoğun olduğu bölgede yolun darlığı ve uygunsuz parklanmaların olması İtfaiye kiplerinin vakalara zamanında yetişmelerini engelleyebiliyor.
Görevleri insan hayatı kurtarmak olan bu iki kurumun önündeki trafik sorunun biran önce giderilmesi gerekiyor.

Haber: S KAŞKIR