Düzce'de siyasal tartışmaların odak noktasında bulunan Düzce Merkez Belediye Başkanlığı için şu ana kadar aday olduğunu deklare eden tek kişi Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş. Başkan Keleş, aday adaylığı sürecinde kötü bir sürpriz ile karşılaşmamak için çalışmalarını yoğunlaştırırken; Muhalefet partileri, Ak Parti'ye açılan kapatma davasının sonuçlanmasının ardından seçimlerin öne alınma ihtimali ortadan kalkınca çalışmaları ağırdan almaya başladı.

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in değişik platformlarda önümüzdeki dönem için belediye başkanı adayı olacağını açıklamasına rağmen, ne Ak parti içinden, ne de muhalefet partilerinden Merkez Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan kimse yok.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Düzce Merkez ilçe belediye başkanlığı için Düzce'nin niteliklerinden emin olduğu sürpriz bir aday peşinde olduğu açıklanmasına rağmen, aday adaylığını deklare eden kimse yok. Ana Muhalefet partisinin, seçimlerin kasım ayında yapılabileceğine ilişkin yaklaşımların yaygın olduğu döneme göre faaliyetlerini yavaşlattığı göze çarpıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi ise Merkez Belediyesi için Ülkücü köklerden gelmeyen bir aday için çalışmalarını sürdürüyor. Kulislerde adayın kimliği konusunda değişik spekülasyonlar ortaya atılırken, İl ve Merkez İlçe Teşkilatı, seçime daha çok zaman olduğu gerekçesiyle faaliyetlerini kamuoyunun gözünden uzak yürütmeyi tercih ediyor.

Diğer partilerde ise herhangi bir hareket göze çarpmıyor. Genel seçimlerde beklediklerini bulamayan bu partilerden bazıları geldiğimiz aşamada kongre süreçlerini tamamlamaya çalışıyor. Mecliste grubu olmayan partilerin büyük bölümünün kamuoyunun yoğun bir şekilde tartıştığı gündem konularından bile uzak olması dikkat çekiyor.

En yoğun faaliyetin yaşandığı parti hiç kuşkusuz Adalet ve Kalkınma Partisi... Geçtiğimiz Pazar günü Merkez İlçe Kongresi ile ilçe kongreleri sürecini başlatan partide her şey mart ayında yapılacak olan yerel seçime endekslenmiş gibi görünüyor. Parti içinden başka aday adayları çıkması beklense de, şu anda yeniden aday olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Keleş'ten başka aday adayı ortaya çıkmadı. Partide, yerel seçimler için hazırlıklarını başlatan Keleş, şu anda muhtemel adaylara karşı mesafe alma çabası içinde.