Muhittin Yüksel 66 yaşında. Daha önce hayatını taksicilik yaparak kazanıyordu. Yakalandığı şeker hastalığı nedeni ile sağ ayağı dizinden kesildi. Durum böyle olunca Muhittin Yüksel tekerlekli sandalyeye bağlı bir şekilde yaşamaya başladı. Hiçbir geliri bulunmayan Yüksel ailesi bir tek Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Bir ayağı olmayan Muhittin Yüksel’in yetkililerden sadece bir isteği var. O da akülü araba. Sadece akülü araba istediğini ifade eden Muhittin Yüksel, kendi başıma bir yere gidemiyorum. Karım ve çocuğuma çok yük oluyorum. Yetkililerden bir tek akülü araba istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren Yüksel ailesinin durduğu evde elektrik ve su da yok. Geceleri gaz lambası ile oturan aile suyu da dışarında taşıyarak temin ediyor.
Her gün rahatsızlığı yüzünden insülin kullandığını vurgulayan Muhittin Yüksel, evde elektrik olmadığı için buz dolabı çalıştıramadıklarını bu nedenle de komsuya gidip insülinleri soğuttuklarını belirtti.

Muhittin Yüksel’in hanımı Düriye Yüksel de hallerinin ortada olduğunu ve kendinin de tedavi gördüğünü belirtti ve bizim tek istediğimiz bir araba. Perişan olduk gidiyoruz.” İfadelerini kullandı.

D-100 Karayolunun hemen kenarında bulunan Akpınar Mahallesi’nde yaşam mücadelesi veren aile kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Haber; R. BAL