Daha önce sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıkları iddiası ile eylem yapan işçiler bugün yine o fabrikanın önündeydi. Fabrikaya işçi getiren minibüslerin önlerini kestiler. Işçileri indirdiler. Içinde fabrika müdürünün olduğu iddia edilen bir araç üzerlerine sürüldü. Bir çoğu yaralandı. Öfke dinmek bilmedi.

Fabrikaya işçi getiren servis minibüslerinin önünü kesen Metal-İş Sendikası üyeleri, fabrika çalışanlarını servis minbüslerinden indirdiler. Bir işçi bu duruma karşı çıkınca ortalık gerildi. Ortamın daha fazla ısınmasını engellemeye çalışan Jandarma ekipleri eylemcilere karşı çıkan işçiyi olay yerinden uzaklaştırdı.

Ne olduysa bundan sonra oldu. Olay yerinde uzaklaştırılan işçi, içeriye girmak için fabrikadan birilerini aradı. Jandarma ekipleri eylemcileri sakinleştirmek için büyük çaba harcadı. Ama eylemciler karalıydı. Olay yerinden uzalkaştırılan işçi, daha sonra 81 BJ 889 plakalı araca bindi. Aracın içinde bulunanların fabrika müdürü veya sahibi olduğu iddia edildi.

Araç fabrikanın kapısına yaklaştı. Işçiler fabrikanın girişini kapattı. 81 BJ 889 plakalı aracın şoförü, aracı işçilerin üzerine sürerek bir çok işçiyi yaraladı. Tekmelerin, yumrukların havada uçuştuğu o anda otomobil işçilerin öfkesinden nasibini aldı. Aracın sürücüsü ne yapacağını şaşırdı.

Arkadaşlarının üzerine aracın sürülmesine öfkelenen eylemciler, aracı adeta hurdaya çevirdi. Aracın camları parçalandı. Eylemcilerin üzerine sürülen araç, öfkeli kalabalığın arasından zorla çıkarak kaçtı.

81 BJ 889 plakalı aracın ayağını ezmasi sonucu ağır yaralanan Caner Cubukçu'nun yanı sıra Sami Güven, Gökhan Demir, Ergün Semiç ve ismi belirlenemeyen 9 kişi daha çeşitli yerlerinden yaralandılar. Olay yerinde bulunan Jandarma ekiplerinin yetersiz kalması sonucu takviye ekip istendi.

Ağır yaralanan Caner Çubukçu olay yerine çağrılan 112 acil servis ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer yaralıların bazıları araçlarla hastanelere götürülürken, bazıalrı da arkadaşları tarafından tedavi edilemeye çalışıldı.

Haber; R. BAL