Düzce Ticaret ve Sanayi Odası genişletilmiş meslek komitesi toplantısı yapıldı. Kahvaltı ile başlayan toplantıda TSO bünyesindeki 11 meslek komitesinden 7. grupta yer alan tekstil ürünleri grubunun sorunları ele alandı.
Hem tanışma hem de tekstil alanındaki sorunların masaya yatırıldığı toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunma imkânı doğdu. TSO başkanı Fahri Çakır’ın Adapazarı’nda bir toplantıya katılması nedeniyle bugünkü kahvaltılı toplantıyı TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı yönetti.

Üyelerin birbiri ile tanışmasının ardından sunum eşliğinde Türkiye ve dünyadaki tekstil piyasasının durumu hakkında bilgi verildi.

Ardından fabrika müdürlerinin sorularını alındı… Soruların başında kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla duyulan eğitim eksikliğine değinildi. Halk eğitim merkezlerinde verilen eğitimlere istihdama yönelik personelin gitmediğinden yakınıldı.

Konu eğitim ve istihdam olunca söz döndü dolaştı yine vatandaşların iş beğenmemesine geldi… Sık sık gündeme gelen bu konu toplantıda bir kez daha vurgulanarak mesleki eğitimi tamamlayan birçok kursiyerin açılan kontenjanlara başvurmadığı bildirildi. 

Çoğunluğunun bayan işçilerin oluşturduğu tekstil sektöründe çocuklu bayanlar için kreş ihtiyacı, ARGE çalışmaların yetersizliği gibi konularda gelen isteklerden bazıları oldu. Toplantıda sorulan sorular konunun muhatapları tarafından yanıtlanırken, dile getirilen konuların tek tek not alınarak çözüm aranacağı kaydedildi.

 

Haber;S.Kaşkır