Bolu Emniyet Müdürlüğü Bolu Dağı Bölge Trafik Şube Müdürü Orhan Başaran, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatili için çok sayıda kişinin yola çıkacağını, sorumluluk alanlarındaki bölgede yaşanacak yoğunluğu önlemek için bazı tedbirler aldıklarını söyledi.

Kurban Bayramı tatili süresince trafik tedbirlerini artıracaklarını bildiren Başaran, özellikle aşırı hız, yakın takip, hatalı sollama, cep telefonu kullanımı, emniyet kemeriyle ilgili denetimlerini artıracaklarını belirtti.

TEM Otoyolu'nun Bolu geçişindeki Bolu Dağı Tüneli'ni kullanacak sürücülerden kurallara uymalarını isteyen Başaran, ''Tüneli kullanacak sürücülerimizin hız limitlerine uymalarını, farlarını,radyolarını açık tutmalarını ve anonslara uymalarını istiyoruz. Sürücülerimiz 70 kilometre hızı aşmamalı. Tünelin İstanbul çıkışından itibaren başlayan tehlikeli eğim ve keskin virajlarda araçların hızları azaltılmalı'' diye konuştu.

Tünelin ve bütün güzergahın kamerayla 24 saat boyunca izlendiğini belirten Başaran, ''Trafik kazaları ve kural ihlalleri trafik ekiplerine anında bildirilmekte, yasal işlemler yapılmaktadır'' dedi.

Orhan Başaran, Ramazan Bayramı tatili süresince Tem Otoyolu ve D?100 kara yolunun Bolu geçişinde 68 trafik kazası meydana geldiğini, 45 kişinin hafif yaralandığını bildirdi.

Kazaların bir önceki yıla göre daha az olduğunu ifade eden Başaran, ''Trafik tedbirleri ve sürücülerin kurallara büyük ölçüde uyması, kazaların azalmasında etkili oluyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde özellikle ilk ve son günde yoğunluk bekliyoruz, önlemlerimizi aldık'' diye konuştu.