TEMA Vakfı Düzce İl Temsilciliği 26. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Öncü Televizyonu’nu ziyaret ederek, hem yeni yaşını kutladı hem de vakıf olarak yürüttükleri çalışmaları anlattı. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal tarafından ağırlanan TEMA Vakfı Düzce İl Temsilcisi Oğuzhan Kendirli ve yönetimi, Düzce’deki faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

“Öncü TV’ye destek oldukları için teşekkür ediyoruz”

Ziyaret sonunda Öncü mikrofonuna açıklamalarda bulunan İl Temsilcisi Oğuzhan Kendirli, ilk olarak çeyrek asrı aşkın süredir Düzce’de basının amiral gemisi olan Öncü TV’nin 26. yaşını kutladı.Kendirli, “Tema Vakfı olarak yaptığımız çalışmalarda gösterdikleri katkılardan dolayı Öncü Tv’ye destek olmak amacıyla hem de 26. yıldönümünü kutlamak amacıyla bir ziyarette bulunduk. Sağ olsunlar Sadullah bey bizi ağırladı. Kendileriyle yapmış oldukları çalışmaları değerlendirdik aynı zamanda TEMA Vakfı’nın yapmış olduğu Düzce’deki çalışmaları üzerine konuştuk, kendilerine de verdikleri destekten dolayı teşekkür ettik.” dedi.

“50 okulun 50 sınıfında eğitim”

TEMA Vakfı’nın Türkiye’de 850 bini aşkın gönüllüsüyle uzun yıllardır hizmet verdiğini aktaran Kendirli, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Türkiye Erozyonla Mücadele Doğal Kaynakları Koruma Vakfı adı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzce’de ise faaliyetlerimizi birkaç ayakta yürütüyoruz, bunlardan birincisi eğitim faaliyetleri, eğitim faaliyetleri içerisinde Milli Eğitimle birlikte yapmış olduğumuz ortak çalışmalarımız var bunlardan birincisi eğitim programları adı altında yer alan çalışmalar. Yaklaşık bu yıl 50 tane okulumuzun 50 sınıfında eğitim programları uygulamasını sürdürüyoruz. Onun dışında Düzce’de ilk defa uygulanacak bazı projeleri getiriyoruz. Ağaç Kardeşliği Projesi olsun, Arılar Varsa Yarınlar Var olsun, Evimiz Dünya Projesi olsun bu projeleri de Milli Eğitim’deki sınıflarımızda uygulamaya çalışıyoruz. Buradaki öğretmenlerimize gerekli materyal desteğini, eğitim desteğini sağlıyoruz. Aynı zamanda organizasyonda öğretmenlerimize yardımcı oluyoruz. Yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda tabii ki Milli Eğitim’in vermiş olduğu katkı da yadsınamaz. Bu noktada Milli Eğitim’den bağımsız olarak Düzce Üniversitesi’nde de Genç TEMA Topluluğu’muz var. Üniversiteli gençlerle orada birlikte oluyoruz. Onlarla birlikte doğa ve çevreye dair çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bunun haricinde savunuculuk çalışmalarımız en önde çalışmalarımızdan geliyor. Toprak Koruma Kurulları olsun onun dışındaki yasal süreçleri takip edebileceğimiz alanlarda olsun halkımızın bize ulaştırdığı doğa ve çevreye dair durumları değerlendirerek halkımıza aynı zamanda doğa ve çevreye karşı duyarlılıklarda yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

TEMA Vakfı’na gönüllü katılmak isteyenlere çağrı

TEMA Vakfı’na gönüllü katılmak isteyenlere çağrıda bulunan TEMA Vakfı Düzce İl Temsilcisi Oğuzhan Kendirli, şunları kaydetti:“TEMA Vakfı’na gönüllü katılmak isteyenler tema.org.tr adresine girerek gönüllü ol butonuna tıklayacak. Böylelikle TEMA Vakfı’na üye olabilirler. Burada gönüllülük gerçekten önemli çünkü TEMA Vakfı bu yıl “Gönlünü Ver” hashtagi ile 1 milyon gönüllüye ulaşmaya çalışıyor. O anlamda bizleri tema.org.tr adresinden erişirlerse mutlu ederler. Düzce’de TEMA Vakfı gönüllüsü olarak 4 bini aşkın gönüllümüz var resmi olarak. Burada merkez ilçe, Gümüşova ilçesi, Çilimli ilçesi, Akçakoca ilçesi ve şuanda yeni başlayan Gölyaka ilçe sorumlularıyla birlikte birçok ilçede ilçe sorumlusuyla TEMA Vakfı Düzce’yi temsil ediyor.”