Tem Otoyolu Kaynaşlı Sarıçökek Mevkiinde saat 04.00 sıralarında meydana gelen kaza faciaya neden oldu.

Bir yolcu otobüsünün kaza yapmasının ardından kazayı yara almadan atlatan otobüsteki yolcular aşağı inerek beklemeye başladılar. Tam bu sırada arkadan gelen bir başka yolcu otobüsü yolda bekleyen yolculara çarptı. ardından Temde İstanbul istikametine giden iki yolcu otobüsü daha kar yağışı ve buzlanma nedeniyle duramayınca kaza yapan diğer otobüslere çarptı. Yoğun Kar Yağışının neden olduğu zincirleme kazada 5 kişi hayatını kaybederken 35 kişi de yaralandı.Bolu ve Düzce'de bulunan sağlık ekipleri ile kurtarma görevlilerini harekete geçiren kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre kaza şöyle meydana geldi..

 

Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan Mehmet Çelikçi idaresindeki 28 RD 909 plakalı Fındıkkale turizme ait yolcu otobüsü, Yolun kar nedeni ile buzlanması sonucu kayarak savrulmaya başladı. Kontrolden çıkan yolcu otobüsü önünde gitmekte olan Veysel Çoban idaresindeki 41 EZ 300 plakalı kamyonete çarptı. Bu Kazanın ardından otobüsteki yolcular panikle aşağı inerek karla kaplı yolda olayın şokunu atlatmaya çalıştılar. Tam bu esnada Aynı istikametten gelen Kenan Yiğit idaresindeki 34 BU 4451 Plakalı Metro turizme ait yolcu otobüsü önce yolda bekleyen yolculara ardından Fındıkkale Turizme ait yolcu otobüsüne çarptı ve kontrolden çıkarak yol kenarındaki kar birikintilerine saplandı.

 

Saniyeler geçmeden  Yine aynı istikamete giden Kamil Sedat Kabak idaresindeki 34 VT 904 plakalı Varan Turizme ait Yolcu otobüsü de İlk kaza yapan Fındıkkale Firmasına ait yolcu otobüsüne çarptı. Ardından bir yolcu otobüsü de kaza yapan otobüslere çarpmamak için direksiyonu kırınca yoldan çıkarak kara saplandı.

Meydana gelen zincirleme kazada 5 kişi öldü 35 kişi yaralandı.

 

Kar yağışı ve buzlanma nedeni ile meydana gelen zincirleme kazada Fındıkkale Turizm firmasına ait yolcu otobüsünde Cesur Kuğu,Nadiye Çicek, Mehmet Çicek, Metro firmasına ait otobüste ise Ayşe Akyüz ve kimliği belirlenemeyen bir kişi hayatını kaybederken, Fatma Özgan,Hasan Karabulut,Çevriye Menteşe,Remziye Durmuş,Ali Ekber Düzgün,Şerif Yumrukaya, Şener Keskin,Hasbi Dede,Hüseyin Durukan, Fatma Çağlayan,Öner Çelikçi, Ahmet Durmuş, Kenan Yiğit,Nazile Yiğit,Gülzade Emanet, Arslan Emanet,Peruze Cebeci,Hasan Cebeci,Emine Cebeci,Gönül Öğüt, Yılmaz Karaca,Ayla Karaca,Nevzat Gündoğdu, Asiye Gündoğdu,Fatih Aycı, Emine Kılıç,Fatma Arslan,Mutlu Çıplak,Ertuğrul Çelen,Taci Erbacı,Ramazan Karabulut, Abdülrezzak Meltaş, Meher Bobes,Saeed Alshaar ve Metro Turizm otobüs sürücüsü Kenan Yiğit ile  Fındıkkale Otobüs sürücüsü Mehmet Çelikçi yaralandılar.

 

Yaralılar 112 acil servis ambulansları ile Düzce Üniversitesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kaza nedeniyle Yolda mahsur kalan diğer yolcular ise bir başka otobüs temin edilmesi ile olay yerinden gidecekleri yere gönderildiler.

 

Kaza nedeni ile Tem otoyolu İstanbul istikametine araç trafiğine kapandı. Abant gişelerinden D 100 karayoluna verilen trafik saat 06.45 itibari ile tek şeritten kontrollü olarak tekrar araç trafiğine açıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.