01 Kasım 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Başbakanlığın 2007/28 No’lu “Ağaçlandırma Seferberliği” konulu genelgesi doğrultusunda, Düzce'de belirlenen alanlara fidan dikilecek. Çevre ve Orman Bakanlığınca hazırlanan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı çerçevesinde ülke genelinde başlayan ağaçlandırma seferberliğine Düzce'de katılıyor.

Seferberlik çerçevesinde, ana ulaşım yollarından olan Ankara-İstanbul arasındaki TEM otoyolunun ağaçlandırılmasına önem verilmesi, seyahat edenlerin, etrafı yeşillendirilmiş bir yolda huzur ve keyifle seyahat etmeleri gayesiyle, Ankara’dan İstanbul’a kadar yol güzergahında tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve halkın iştiraki ile fidan dikilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara’dan katılımı ile 2 Mart Pazartesi günü saat 10.00’da yol güzergahındaki Ankara, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul illerinde belirlenen alanlarda canlı bağlantılar ile eş zamanlı olarak fidan dikim törenleri yapılacak.

Düzce'deki fidan dikim töreni, Kaynaşlı Otoban Girişi Karayolları Kaynaşlı Bakım İşletme Şefliği bitişiğindeki ağaçlandırma alanında gerçekleştirilecek. Tören günü Düzce sınırlarında, TEM Otoyolunda seyahat eden vatandaşların fidan dikebilmeleri amacıyla dinlenme tesisleri yanlarında fidan dikim alanları oluşturulacak.