Gümüşova ilçesini ikiye bölen D-100 Karayolu'nun hem can hemde mal güvenliğini tehlikeye düşürmesi nedeniyle yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilmeyen düzenleme çalışmaları nihayet başladı.
Daha önceden yapılan projenin ilçenin gelişmesine engel teşkil edeceği düşüncesiyle ihalesi yapılmasına rağmen Ankara'yla yapılan görüşmeler sonunda yeni proje yapılarak karayollarına kabul ettirildikten sonra dalçık yapımına başlandı. Geçtiğimiz hafta başlayan çalışmalar devam ederken, Vali Bülent Kılınıç ve Protokolün katılımıyla bugün temel atma töreni yapılacağı duyrulmuştu. Hava şartlarının elverişsiz oluşu yüzünden bu törenin önümüzdeki hafta Pazartesi gününe ertelendiği bildirildi.
Şu anda harfiyat çalışmaları süren dalçık hizmete girdiğinde sık sık ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana geldiği yol daha güvenli bir hale gelecek ve ilçenin gelişmesinede katkı sağlamış olacak. Dalçık projesinin bu yıl içinde bitirilmesi palanlanıyor. Diğer yandan Cumayeri kavşağında yapımı sürdürülen köprülü kavşak çalışmalarıda aralıksız devam ediyor. Kavşak, bağlantı yollarının dolguları, köprü ve menfez yapımı ile yoğun bir şekilde devam eden çalışmaların bu yaz aylarında tamamlanması bekleniyor.