Dün Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın organizatörlüğünde Pelemir Otel’de yapılan toplantıya ilişkin mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce’nin geleceği ile ilgili bir toplantı olduğunu ifade ederek katılımın az olmasının nedenini bilmediğini belirtti. Milletvekillerinin toplantıya katılmaması ile ilgili de konuşan Bayram davetli listesini Kalkınma Ajansının hazırladığını ve Milletvekillerinin davet edilmemesi konusunda bir bilgisinin almadığını ifade etti.
“KATILIMIN AZ OLMASI EKSİKLİK DEĞİL”
 “Hem bölgesel kalkınma adına hem de ilin kalkınması adına yapılan çalışmalar var. Tabi bu çalışma dünkü toplantı ile sınırlı değil. Bunun bir öncesi var. Öncesinde yapılmış bir saha ve veri çalışması var. Geçmişte stratejik açıdan birçok toplantı yapılmış bu toplantı öncekilerinin de özetinin toplanıp yapıldığı bir toplantı. Bu çalışma diğer iller için de önemli bir örnek olacak. Yapılan çalışmalar Düzce’nin mevcut sorunlarına yönelik çalışma. Birçok katılımcı vardı. Belki de bazı isimler katılmadı ama bizim temennimiz katılması yönündeydi. Son duruma ilişkin sorunların tespiti ile ilgili ne varsa her şey konuşuldu. Bundan sonra gelecekte nereye doğru büyüyeceğiz bunun çalışması içindeyiz. Bu toplantıların devamı gelecek.”
“VEKİLLERİN DAVETLİ OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM”
Milletvekillerinin toplantıda bulunmaması konusundaki sorumuza da cevap veren Bayram, “Vekillerin davetli listesinde olup olmadığını bilmiyorum” şeklinde cevap verdi.
 “Vekillerin davetli olup olmadığını bilmiyorum. Zannediyorum çalışmanın varmak istediği noktaya göre bir katılım listesi belirlenmiş. Bu listeye bizim müdahalemiz yok. Bu bilimsel bir çalışma. Katılımın az olması da bir eksiklik falan değil. Katılım olması daha iyi olurdu fakat olmadı. Bu toplantılar bizim stratejimizi de belirliyor. Acaba yanlış mı yapıyoruz bunu göreceğiz. Bana göre bu toplantının da en önemli kısmı bu. Bu tamamen açık şeffaf ve gelecek belirleme toplantısı.”
DÜZCE YAŞANMAZ BİR YERSE…
Geçtiğimiz günlerde CNBC-e Bussines tarafından açıklanan Türkiye’nin yaşanabilir iller sıralamasında Düzce’nin 43. Sıradan 56. Sıraya gerilemesi ile ilgili de konuşan Başkan Bayram, “Bu sıralamanın tam anlamıyla söylendiği şeyi yansıttığına inanmıyorum.” Dedi.

 “Bu verilerin ne kadarı doğrudur ne kadarı eksiktir ne kadarı fazladır bunu bilemiyoruz. Bunların altlıklarını iyi bilmek gerekiyor. Düzce yaşanmaz bir yerse neden insanlar burayı tercih etsinler neden Düzce göç alsın. O bilgilerin ne kadar sağlıklı olduğu konusunda bilmediğimiz bir sonuç çıkıyor ortaya. Bu sonuç bence olumsuz bir durum değil. Her şehrin kendine göre sorunları var. Oradaki sıralamada “yaşanabilir il” ifadesini de çok doğru bulmuyorum.”

Haber; R. BAL