Düzce'de özellikle kış aylarında insan sağlığını tehdit edecek seviyelere yükselen ve ısınma amaçlı kömür kullanımının en başlı etken olarak gösterildiği hava kirliliğinin, 2017-2018 kış sezonunda da baş göstermemesi için alınan tedbir kararları uygulamaya konuyor.

Bu doğrultuda Düzce'de doğalgaz yatırımlarından ve işletilmesinden sorumlu olan DERGAZ Şirketi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Düzce Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkililerinin katılımıyla bugün Vali Zülkif Dağlı başkanlığında Hava Kirliliğinin Önlenmesi Toplantısı yapıldı.

Düzce Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, İl Mahalli Çevre Kurulu kararları üzerinde duruldu. Buna göre; merkez ilçede doğalgaz alt yapısının ulaştığı yerlerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım kömürü dağıtılmaması, bunun yanında Düzce'de kömür kullanımını kısıtlanması ve doğalgaz kullanımını teşvik edilmesi yönündeki kararlara yönelik çalışmaların startı verildi.

Toplantıda ayrıca doğalgaz alt yapısının ulaştığı yerlerdeki kömür yardımı alan vatandaşlara doğalgaz kullanımını teşvik amacıyla, doğalgaz tesisat bedelinin nakdi olarak ödenmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca gerekli çalışmaların yapılmasına karar verildi.

Haber: C. ÜSTÜNER