Kaynaşlı Üçköprü köyünde yaşanan yol sıkıntının benzeri Tepecik Mahallesinde yaşanıyor. Kuzey çevre yolunun tam ortasından geçtiği Tepecik Mahallesinin yol çilesi bitmiyor. Yapım çalışmaları esnasında mahallelerine girişlerin kapandığı gerekçesi ile sık sık eylem yapan vatandaşların bugün korktuğu başlarına geldi.

Karayollarının Kuzey çevre yolunda mahalle girişlerine bariyerler arasından geçici olarak bıraktıkları yolu kapatması mahalle halkını sinirlendirdi. Mahallede bariyerlerin kapatılmasıyla 6 hane adeta abluka altında kalırken, vatandaşlar alternatif yollar açılmadan yolun kapanmasına tepki gösteriyor.

 



Bugün yolu kapatmak için gelen karayolları ekipleri vatandaşların tepkisi ile karşılaşınca 1 hafta daha süre tanıdı. Gelecek hafta yolları kapanacak olan Tepecik Mahallesi halkı, kurumların topu birbirine atmasına sitem ediyor. Mahalleye giriş çıkışı olacak olan bir yol yapılmadan karayollarının yolu kapatmasına kızan mahalle halkı, 1 hafta da belediyenin nasıl yol açacağını soruyor.

Herhalde tepeden inip çıkacağız



Mahalle sakinlerinden Yunus Gündoğan, “Benim çocuğum hasta ben nasıl geçeceğim. Buradan başka çıkışı yok. Karayolları geliyor “biz kapatıyoruz belediye başkanı oranın yolunu yapsın” diyor. Bize 1 hafta mühlet verdiler. Gidin belediye başkanınızla konuşun size yol yapsın diyor. Valilik konağının karşısında oturuyoruz. Vali bey görsün şu halimizi. Biz buraya 1 haftada yol yapacağız herhalde. Biz Akp'ye oy vermiyoruz acaba bundan mı kaynaklanıyor. Şu mahalleden çöp tenekesi bile yok. Yolumuz da kapatacaklar şimdi ne yapacağız.”derken bir diğer mahalle sakini “Kapatılmasını istemiyoruz. İzin vermedik. Bize 1 hafta Müsaade ediyorlar. Biz şimdi mahalleye giremeyeceğiz. Araçlarımızı sokamayacağız. Yolun kenarına bırakacağız herhalde. Belediye yol yapsın dediler. Burada yol projesi var ama ne zaman yapılacak belli değil. O yolu yapmadan kapatıyorlar burayı. Biz herhalde tepeden inip çıkacağız.”ifadelerini kullandı.



Defalarca dilekçe verdiklerini belirten vatandaşlar, belediyenin yol projesinin olduğunu ancak hala yapılmadığını öne sürdü.

Öte yandan Kalıcı Konutlarda okula giden çocuklar her gün bariyerleri atlayarak karşıya geçiyor. Yolun güvensiz olduğunu belirten mahalle halkı, yayageçidi Ya da trafik lambaları konmasını istiyor.

Haber: S. KAŞKIR