ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv’de ki Büyükelçiliğini de Kudüs’e taşıyacağını açıklamasının ardından Düzce’den tepki sesleri çığ gibi yükseliyor.

“Kudüs üzerinden yapılacak her siyasi hamle biz Müslümanları olumsuz etkileyecek”
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, Filistin’in yok sayılarak bu karar ile ağır yara aldığını belirttiği yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Partimizin bu konuda kararı şu şekildedir. ‘Müzakereler yoluyla başkenti Doğu Kudüs olacak 1967 sınırlarına dayanan bağımsız ve egemen bir Filistin Devleti ile güvenlikli sınırlar içinde yan yana yaşayacak ve bizim de esasen tanımış olduğumuz İsrail devletine ilişkin çözüm perspektifini desteklemeye devam edecektir.’ Kudüs’ün dinimiz için manevi öneminin büyük olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz. Kudüs üzerinden yapılacak her siyasi hamle biz Müslümanları olumsuz etkileyecektir.  ABD Başkanı Trump’ın almış olduğu karar kabul edilemez. Hiç şüphesiz ki tek taraflı alınmış bu kararı doğru bulmuyoruz ve tanımıyoruz. Bu kararın bölgede tansiyonu yükseltmesinden endişe duymaktayız. Bizler Filistin halkının haklı davasında yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

“ABD ve Trump yeni bir fitne peşinde”
“Kudüs Filistin’in Başkentidir” diyen Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ise, “ABD ikinci İsrail, Barzani devletini kurmaya kalktı yenildi başaramadı. ABD komşumuz suriye’yi parçalamaya çalıştı yenildi başaramadı. Suriye’nin kuzeyinde sınırımız boyunca terör koridoru açmaya çalıştı. Bu oyun da silahlı kuvvetlerimizin müdahalesiyle bozuldu başaramadı. Sürekli kaybeden ve bölgede istediği sonuçları alamayan ABD ve Trump şimdi yeni bir fitne peşindedir. Trump, yıllardır İsrail siyonizmine karşı kahramanca mücadele eden ve topraklarını savunan Filistin Devletinin başşehri Kudüs’ü sözüm ona İsrail’in başşehri yapmıştır.” dedi.

Sönmez son olarak, Trump’ın gücü yetiyorsa ABD’nin başkentini değiştirebilir diyerek, Türk Milleti ve Vatan Partisi olarak Filistin halkının haklı mücadelesini desteklediklerini belirtti.

Üniversiteden de tepki sesleri yükseldi
Bir tepki sesi de Düzce Üniversitesi’nden yükseldi. “Kudüs’ün özgürlüğü için ayağa kalk” yazılı pankartlar ve ellerinde dövizlerle üniversite kampüsünde bir araya gelen Müslüman Öğrenciler Platformu İsrail Bayrağını yakarak ABD ve İsrail’e lanet püskürdü.

“ABD, İslam coğrafyasını kana bulayan bir seri katildir”
Müslüman Öğrenciler Platformu adına bir basın açıklaması yapan Miraç Şengönül, Filistin halkını hiçe sayan bu kararı nefretle kınadıklarını belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Kudüs davası sadece Filistinlilerin değil tüm İslam aleminin ve insanlığın davasıdır. Kudüs varlığıyla ümmetin gözbebeğidir. Kudüs hiçbir şekilde pazarlık konusu edilemez ve asla terörist İsrail’in başkenti olarak tanınamaz. ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya, 15 Temmuz’da üzerimize bombalar yağdıran, İslam dünyasını kana boyayan seri katildir. Biz bu coğrafyada Amerikan bayrağı ve askeri görmek istemiyoruz. Siyonist kukla Trump, kısa süre içinde nasıl bir yanlış içinde olacağının farkına varacaktır. Tüm İslam ülkeleri, ABD ve İsrail’le bir şekilde izledikleri politikaları gözden geçirmek zorunda kalacaklardır. Kudüs’ü İsrail’e terk eden kendisini de terk edilmiş bulacaktır. Bu coğrafyada barışın iki şartı vardır, ABD mutlaka evine geri dönecektir, İsrail mutlaka işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Biz Düzce Üniversitesi Müslüman Öğrenciler Platformu olarak emperyalistlerin ağababası Amerika’nın aldığı bu kararı kabul etmiyoruz ve tel’in ediyoruz. Ey Kudüs,  ümmetin çocukları olarak sana söz veriyoruz. Seninle özgürleşip seninle dirilinceye kadar meydanlarda senin haykırışın olacağız.”

Haber: Ö. YILMAZ