Yol genişletme çalışmaları kapsamında Akçakoca’da sahil kesiminde kesilen ağaçlar Akçakoca halkı tarafından büyük tepki almıştı. Bu tepkiler üzerine bir açıklama yapan Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yol genişletme ve sahil düzenlemesi kapsamında kesilen ağaçlar konusunda, "Kimse panik yapmasın, sahil düzenlemesi kapsamında 200 ağaç dikilecek" dedi.

Albayrak, düzenlediği basın toplantısında, Çuhallı çarşısında bulunan sahil düzenlemesi sırasında kesilen çınar ağaçlarının kamu Oyunda yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirtti.

Albayrak "Çınar ağaçlarının kesilme nedeni özellikle yoldan geçen araçlar için tehlike söz konusuydu, onlarca araç ağaca çarparak zarar gördü ve çınar ağaçları zedelendi. Ağaçlar ekonomik ömrünü tamamlamışlardır. Orman işletmesinden izin alınarak kesilmiştir. Ağaçların gövdesinden çürümeye başlamış olmalarından dolayı ve ayrıca sahil düzenlemesi projesi kapsamında kesildi. Panik yapmaya gerek yok ayrıca bu kapsamda Akçakoca'nın doğal yapısına uygun olarak 200 adet ağaç dikimi gerçekleşecektir" diye konuştu.

Ağaçların kesilmesini bazı siyasi çevrelerce siyasete alet edildiğini belirten Albayrak, "Ben Ağaçları kesmemek için çok düşündüm, bende çok üzüldüm, ancak başka çaremiz yoktu, yol çalışması içerisinde kalan ağaçları kesmek zorundaydık" dedi.

Haber; R. BAL