Terör örgütüne Türkiye’nin her yerinden tepki yağdı. Düzce’de de terör örgütü PKK ile ilgili kınama mesajları yayınlandı.

KELEŞ: Birlik Ve Beraberliğimizi Bozamayacak!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Dağlıca'da meydana gelen saldırılar dolayısıyla yayınladığı mesajında "Teröristlerin hain Dağlıca saldırısı, tüm ülkede büyük bir infiale sebep olmuştur. Bu tür saldırılar birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Tüm ülke tek vücut olmuş, kenetlenmiş, bu lanet saldırıyı kınamaktadır. Bu ülkenin inançlı, milletini seven insanları, bu saldırılara geçit vermeyecek, bu oyunları bozacaktır." dedi.

DİLBER: Şiddetle Kınıyoruz!

Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber meydana gelen saldırılar dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Teröristlerin hain Dağlıca saldırısı, tüm ülkede derin üzüntü yaşatmıştır. Bu tür saldırılar birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Tüm ülke tek vücut olmuş, kenetlenmiş, bu lanet saldırıyı kınamaktadır. Türk milleti, bundan önce karşılaştığı bu tür insanlık dışı saldırılar karşısında birlik ve beraberliğini bozmamıştır, bundan sonra da aynı dirençle bu beraberliği koruyacak azim ve kararlılığa sahiptir. Ülkemizi bölmeye yönelik, bu terör faaliyetlerini şiddetle kınıyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için Hakkari’ nin Dağlıca bölgesinde görev yaparken hain saldırılar sonrası şehitlik mertebesine erişen güvenlik görevlilerimize, Allahü teala dan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Böylesine hain saldırıyı düzenleyen terör örgütünü şiddetle lanetliyorum” ifadelerini kullandı.


KESKİN: Milletimiz Bize Güvensin!

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısında şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, yaralanan askerlere de acil şifalar diledi. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, yayınladığı basın açıklamasında, “  milletimiz şunu iyi bilmelidir ki 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından demokrasiyi hazmedemeyen terör örgütleri ve sırtını PKK’ya dayayan parti; yaşattıkları bu acıların hepsinin bedelini ödeyecek. Bölücü terör örgütünün belini kıracak gücümüz de var kudretimiz de var. Bundan sonra artık PKK ve yandaşları bu ülkede barınmayacaklar. Milletimizin huzurunu bozmak isteyen ve bizi birbirimize düşürmek isteyenlere, vatandaşlarımız da vakur bir duruş sergileyerek ve devletimize güvenerek bu beladan kurtulacağımıza inanmalarını istiyoruz.  ” ifadelerinde bulundu.

İZGİN: Teröre karşı tek vücut olalım

CHP Düzce İl Başkanı Mustafa İzgin ise mesajında bazı soruları sorgulamaya açtı. İzgin, “Amacımız siyaset yapmak değil ama Devletin istihbaratı yok mu? Yoksa neden yok? Bunun idari, cezai ve siyasi sorumlulukları kimin? Hükümetin değil mi?İstihbarat alındı ise neden beklendi? Yoksa üst üste yapılan dayatma seçimlerinde oyumuz düşmesin, tatsızlık olmasın diye mi düşünüldü. Merak ettiğim bu terörün tırmanışının, siyasi sorumluluğu kimde. Emeklimi, işçimi, muhtar mı, yoksa sıkıştığınızda bu CHP zihniyeti diyerek insanları kandıracaksınız.Her yazdığımızı, her söylediğimizi en tepeden en aşağıya akıl süzgecinden geçirerek söyleyelim. Bizi bölmek isteyenlerin yapmamızı istediklerini yapmayalım. Etkiye hiç beklemedikleri tepkiyi verelim. Bizi bölemeyeceklerini, biz biriz, iriyiz, diriyiz diye haykıralım.Teröre karşı tek vücut olalım. Dağlıca’da şehit edilen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.Devletimizi yöneten siyasilerimize akıl, fikir ve vicdan diliyorum.”dedi. 


SÖNMEZ: Her türlü kalleşlik ve ihanetle karşı karşıyayız!

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, ise  “Dağlıca’da Hain Pusu Sonucu Vatan Evlatlarımızı Şehir Verdik. Milletimizin Başı Sağ olsun.” Şeklinde başladığı basın açıklamasında Amerika ve Ak Parti ile ilgili çeşitli iddialarda bulundu. Sönmez, “Amerika kendi planları yürüsün diye PKK terör örgütünü taşeron olarak kullanıyor. Türkiye ABD’nin kara gücü haline gelmiş bu örgütle savaşıyor. Her türlü kalleşlik ve ihanetle karşı karşıyayız. Bugün yaşadığımız azgın terörün sebebi AKP ve onun açılım politikalarıdır. Şimdi terör örgütü sözünde durmadı gibi söylemler ihanetin itirafıdır. Gaflet dalalet ve ihanet vardır. Sorumlusu başta cumhurbaşkanı olmak üzere iktidardır. Oslo görüşme tutanaklarında her şey açık açık görülmektedir.” dedi.

ÇAKMAK: Milletimizin Başı Sağ Olsun!

MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, Hakkâri Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’ndeki terör saldırısı ile ilgili olarak bir taziye mesajı yayınladı.

Çakmak, taziye mesajında şunları söyledi:“ Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu haince saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü bilmelidir ki; ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Bu zor dönemlerde bile Anadolu Kardeşliğine olan inancımız sarsılmayacaktır.”

ŞİŞMAN: Çözüm değil, ihanet süreci

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Düzce İl Başkanı İsmail Şişman, “Türk milletine baş sağlığı diliyor, "Çözüm diyerek bu milleti kandıranlar bunun hesabını vermelidir" diyoruz. Son bir kaç aydır hızla artış gösteren ve ocaklara yangınlar düşüren terörü ve terör örgütünü lanetliyoruz. Bu hainlere çözüm süreci adı altında cansuyu veren ve palazlandıran siyasi iradeyi Türk milleti bir kenara not etmiştir.Habur'da, Oslo'da, Kandil'de ve her yerde teröristlere çözüm süreci adı altında laf ettirmeyenler, bugün bunun bedelini millete ve milletin evlatlarına ödetmektedirler.Türkiye Kamu-Sen,  "Terörle müzakere değil, mücadele edilir",  "Çözüm değil, ihanet süreci" derken ve Akil adam olmayı reddederken bize vebalı gibi yaklaşanlar bugün yaşananlar için neler düşünmektedirler?"Analar ağlamasın" diye başlatılan bu sürecin bir yutturmacadan ibaret olduğu artık çok net ortadadır. Türk milletinin çözüm süreci adı altında yıllardır oyalandığı, hainlerin ise bu süreçte mevzi kazandığı bir kez daha anlaşılmıştır. Yetkililer artık üzerine düşeni yapmalı, "Terörle müzakere değil, mücadele" yolunu benimseyerek toprağa düşen şehitlerimizin kanını yerde bırakmamalıdır.”dedi.