Aziziye Mahallesi’ndeki Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin önünde artık satışa izin yok! Simitçisinden meyvecisine bir çok seyyar satıcının tezgah açması nedeniyle adeta pazaryerini andıran hastane çevresinde geç de olsa gereken önlem alındı.

Haber sonrası tezgah açtırılmadı

Geçtiğimiz cuma günü "Hastane önü pazaryerine döndü!" başlığı ile verdiğimiz ve vatandaşların tepkisini içeren haber sonrasında harekete geçen Düzce Belediyesi zabıta ekipleri, son dönemde hastane önünde artan seyyar satıcılara satış izni vermedi. Hafta başı itibariyle hastane yoğunluğunu fırsat bilen seyyar satıcılara göz açtırmayan zabıta ekipleri hastane önünde satış yapanlara yasal işlem yapmaya başladı. Henüz bir kaç gün önce bir çok seyyar satıcının mesken tuttuğu hastane etrafında bu sabah hiçbir satıcının olmadığı gözlendi.

"Hasta sağlığını tehdit eden seyyar satıcıların tamamı kaldırıldı"

Sağlık gibi önemli bir işlevin yerine getirildiği Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin önünde bu şekilde kontrolsüz ürün satışının yapılmasına tepki gösteren hasta ve hasta yakınlarının çağrısı sonrasında satışa 'dur' diyen Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, seyyar satıcıların izinsiz satış yapmasının yasak olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda daha önceden de satıcılar uyarılmıştı. Buna rağmen yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapıyoruz. Devlet hastanesi önünde ve çevresinde faaliyet gösteren ve sağlığa aykırı şartlarda açıkta gıda satan gerek halk gerekse hasta sağlığını tehdit eden seyyar satıcıların tamamı kaldırıldı. Belediye Zabıta Müdürlüğü olarak halkımızın sağlığını tehdit eden hijyenik şartlarda satış yapmayan tüm unsurların ortadan kaldırılması için başlattığımız çalışmalar devam edecektir." denildi.