Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, görev süresi boyunca geride bırakılan 1,5 yılda Kaynaşlı’da yapılanları ve yapılmak istenenleri anlattı. Göreve geldiklerinde çalışmalar şehrin planlanması, tarım, sanayi ve turizm başlıkları altında 4 ana grupta planladıklarını belirten Başkan Bayraktar, devlet kurumlarının yanı sıra belediye olarak yapmak istediklerini seyircilerle paylaştı.

BETON SANTRALİ KURULDU
Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayraktar şunları söyledi. “Göreve geldiğimizde ilk olarak 16 bin metrekare dere temizliği yapıldı. İlçemize 7 milyon TL bedelle beton santrali kuruldu. 2 yıl içerisinde Kaynaşlı’nın tüm dereleri ıslah edilmiş olacak. Ayrıca derelerdeki 12 kilometrelik bir mesafeyi çitlerle kapladık. Can güvenliğini ve görselliği öne aldık.”

SOSYAL TESİS YAPACAĞIZ
Başkan Bayraktar, belediye tarafından ilçe merkezinde yapılan çalışmaları ve projeleri anlattı. “SEDAŞ’ın Düzce’ye yapacağı yatırımların yüzde 80’i Kaynaşlı’da yapılıyor. Elektrik hatlarını yer altına alma çalışmamız Ağustos sonunda bitecek. Belediye meydanını genişletme çalışmamız olacak ardından sosyal tesis yapacağız.”
KÖKÜNDEN ÇÖZÜLECEK
Başkan Bayraktar, Kaynaşlı halkının Mal Müdürlüğü yerine bir takım personel sayısının da artırılarak Vergi Dairesi'ne dönüştürülmesi noktasındaki beklentiler için çalışmaların son aşamaya geldiğini sorunun gelecek yıl kökünden çözüleceğini vurguladı.

PLASTİK FABRİKASI YAPILACAK
Sanayi alanında çalışmalarda bulunduklarını dile getiren Bayraktar, Bakanlıktan onay aldıklarını sağlığı tehdit edecek bir unsur oluşturmadan plastik fabrikası oluşturma onayı aldıklarını söyledi. Başkan Bayraktar, Kaynaşlı’da işsizlik sorunu olmadığını iş beğenmeme sorunu olduğunun altını çizerek bir yıl içerisinde ilçede bin kişiye istihdam sağlayacaklarını açıkladı.

İLK HEDEFİMİZ TURİZMDE GELİŞMEK
İlçenin nüfusunun yüzde 40’nın nakliye sektöründen geçimini sağladığını söyleyen Bayraktar, turizmde ilçeye kazandırılması gündemde olan yatırımlar ve yapılacak organizasyonlarla ilgili görüşlerini seyircilere aktardı. İlk hedeflerinin turizmde gelişmek olduğunu söyleyen Bayraktar, iki metropol arasında doğası açısından en zengin olan ilçe olduklarını bu avantajı değere dönüştürmek istedikleri ifade etti. Bayraktar, “ilk hedefimiz turizmde gelişmek. Kurugöl’le ilgili çok değişik projemiz var. Kurugöl ve Yörük Yaylası’nı birlikte değerlendireceğiz. Düzce Belediyesi ile beraber çalışacağız. Yaylagöl konusunda Beşiktaş’la temaslar var. Orayı Beşiktaş’a kazandırmaya çalışcağız. Yaylagöl’le iki kulüp ilgileniyor. Memur-Sen’in Kurugöl’le ilgili ciddi bir çalışması var.” Dedi.

Haber:Y.SEVER