Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki sorunlar açılışın üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen devam ediyor. Esnaf en büyük sorunu terminalde ısıtma eksikliğiyle birlikte duvarların küf tutması ve akan çatıları işaret etti.

Terminal esnaflarından Ömer Taş, yeni garaja geçmek için tüm esnafların 4 gözle beklediğini söyleyerek burada da cefa çektiklerini ifade etti.

Taş yeni terminaldeki sıkıntıları sıraladı:“Araçların buraya gelmesi sıkıntı. Biz istedik ki yeni yılda yeni garaja yeni yollarıyla gelelim. Yollarda kot farkları var. Yeterli reklam yapılmadı. Girişlerdeki tabelalar çok küçük. Reklam yapılmadığında Yolcular hala diğer terminale gidiyor. Isıtma sistemimiz yok diğer terminalde biz karşılıyorduk ancak burada imkanlarımız yetmez. İnsanlar burada üşüyor. Tuvalet ihalesi yapılmadığı için bakımsız halde. Mescitlerin yerinde hala beton var halısı serilmedi.”
Terminalin tamamen hazır halde hizmete girmesinin faydalı olacağını söyleyen Taş, kaliteli hizmet için yeterli imkanların olmadığını savundu.

Esnafın Düzce’nin her yerine servis beklentisini aktaran Taş, en büyük problemin yol olduğunu söyledi. Taş konuyla ilgili “Yetkililer de buraya gelip ilgilenmiyor. Yapılacak şeyler ilgi alaka istiyor. Bu şekilde başlamasaydı çok iyi olacaktı. Düzce’nin her yerine servis olmalı bizim imkanlarımız yetmiyor. Eski otogardaki insanlar da mağdur oluyor araç giriş çıkışları yok. En büyük problem gördüğünüz gibi yol. Yol olmadan buraya gelmemeliydik.”diye konuştu.

Taş, Çilimli Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gösterilen ilginin Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne gösterilmediğini ifade ederek; “Oraya gelen milletvekili kadar buraya bir tane milletvekili gelmedi. Milletvekilleri geri planda durmayıp burası için adım atarsa çok seviniriz. Biraz takip etmeleri gerekiyor. Eski terminalde olduğu gibi buradaki eksikleri biz tamamlayamayız gücümüz yetmez.”