Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bayram yoğunluğu başladı. Bayram tatili için şehir dışına çıkmak isteyenler terminale akın edince otobüs firmaları ek sefer düzenlemek zorunda kaldı. Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar erkenden otobüs terminaline akın ederken, bu kişilere diğer illerden Düzce’ye gelenler de eklenince terminal ana baba gününe döndü. Hem araç hem yaya trafiğinin arttığı terminale birde mevcut koşullarının yetersizliği eklenince otobüs firmalarının çalışanları ve vatandaşların sabrı taştı. Bavulunu kapan her yaştan insan terminale hücum edince terminal içerisinde adeta kör düğüm oluştu.

HER ALLAH’IN GÜNÜ KAVGA!
Terminal esnafı yeni terminalin bir an önce tamamlanmasını beklerken mevcut terminaldeki sıkıntılarında neden kaynakladığını anlatmaya çalıştı. “Trafiğin sıkıntısını çözecek görevli memur terminalde yok! Zabıta görevlilerinin hiçbiri burada düzen sağlamak için bir yönlendirme yapmıyor. Zabıta görevlileri sadece oturuyor. Bir tane polis memuru otobüslerin giriş çıkışını kontrol ediyor. Allah’ın her günü günde 50 kez tartışma yaşanıyor. Terminale giren özel araçlarda indirme bindirme yapıp alanı boşalması gerekiyor.”

BAYRAM OLSA DA OLMASA DA HER ZAMAN SIKINTI
Bir başka esnafta terminalde bayram olsa da olmasa da her zaman sıkıntı olduğunu ifade ederek sorunlarla ilgili tespitlerini ve çözüm yollarını paylaştı. “İstanbul’da ve Ankara’da yola gidecek araçlar kalkış saatlerine yarım saat kala peronlarına yanaşırlar. Burada 3-4 saat önceden bir otobüs terminale girerek peronları işgal ediyor. Bu kez diğer illerden gelen transit araçlar yolcu için terminale girince yolun ortasında duraklama yapıyorlar böyle olunca da trafik kilitleniyor. Diğer araçlarda terminalden çıkamıyor. Alan zaten çok dar.

Düzcelilerin Zabıta görevlilerini dinlemediğini söyleyen esnaf emniyetin terminalde daha verimli sonuç alan bir çalışma yapabileceğini belirtti. Servis araçları ile özel araçların terminal alanı dışında beklemesinin doğru olacağını aktararak şartların katlanılabilir bir hal alması için terminalde çalışanların fedakarlık yapması gerektiğini  paylaştı.

Esnaf, araçlara terminal çıkışında yapılan işlemler ile Çoban kavşağındaki ışıklandırmanın da terminaldeki yoğunluğa neden olan bir başka önemli faktör olduğunu söyledi.

Haber:Y.SEVER