Yeni terminalde hizmet sancılı başladı. Yollardan çevre düzenlemesine, internetten ısınmaya kadar hala tamamlanmayı bekleyen bir çok çalışma olmasına bağlı olarak, terminal esnafının büyük kısmı yine Çoban Garajı'nda faaliyetini sürdürüyor.

Düzce Belediyesi tarafından bugün hizmete gireceği açıklanan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali, eksikliklerle kapıları açtı. Darıcı Mahallesi'nde inşa edilen yeni terminal binasında hala bir çok giderilmeyi bekleyen sorun göze çarpıyor.

BİLET SATIŞI YAPILAMIYOR!

Bilet satışı için gerekli olan internet erişiminin olmaması ve terminale giden yolların durumu işletme sahiplerini zorluyor. Ayrıca terminal içerisinde ısıtma sisteminin çalışmadığı öğrenilirken yazıhanelerin yetki belgesine göre işletmelere verilmesi de bazı esnafı rahatsız ettiği konuşuluyor. Faaliyete geçmesine karşılık henüz internet bağlantısı olmaması yüzünden bilet satışı yapılamayan teni terminalde şuan yalnızca Düzce-Sakarya seferi yapan otobüsleri yer alıyor. Dün mesai saati bitimine kadar son kez hizmet verdiği duyurulan Çoban Garajı ise hizmet vermeyi aynen sürdürüyor.

RESMİ AÇILIŞ 6 KASIM’DA

Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali Dernek Başkanı Resul Üçüncü, resmi açılışın, 6 Kasım’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılımıyla gerçekleşeceğini söyledi.

Üçüncü, terminalin tam anlamıyla ne zaman faaliyete geçeceğinin belirsizliğini koruduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz belediyeyi dinledik firma olarak geldik. Belediye ne derse onu yapıyoruz. Şu an internet olmadığı için yazıhanelerde bilet satışı da yok. İnternet geldiği zaman bilet satışı yapabileceğiz. 3-5 gün sürer diye düşünüyorum.”